Μια απολαυστική και κρεμώδης σούπα σπαραγγιών που αναδεικνύει τις γήινες γεύσεις των φρέσκων σπαραγγιών, δημιουργώντας ένα ανακουφιστικό και θρεπτικό πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση.

Συστατικά:

  • 450gr φρέσκα σπαράγγια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Πλένουμε καλά τα δόρατα των σπαραγγιών και κόβουμε τις ξυλώδεις άκρες. Κόψτε τα σπαράγγια σε κομμάτια 1 ίντσας, κρατώντας μερικές τρυφερές συμβουλές για γαρνίρισμα.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο, μαγειρεύοντας μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και μυρωδάτο.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια των σπαραγγιών (εκτός από τις κρατημένες μύτες) στην κατσαρόλα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Ρίχνουμε μέσα τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης ή ένα κανονικό μπλέντερ για να κάνετε πουρέ τη σούπα μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.
  6. Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με την παχύρρευστη κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να μην βράσει.
  7. Εν τω μεταξύ, ζεματίστε τις μύτες των σπαραγγιών που έχετε κρατήσει σε βραστό νερό για περίπου 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  8. Ρίξτε την κρεμώδη σούπα σπαραγγιών σε μπολ και γαρνίρετε με τις ασπρισμένες μύτες από σπαράγγια. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε αυτή τη νόστιμη, θρεπτική σούπα!

Σημείωση: Για extra γεύση, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή να ρίξετε ελαιόλαδο πάνω από τη σούπα πριν τη σερβίρετε.