Αυτά τα κρεμώδη, σκορδάτα μανιτάρια με μπέικον είναι τόσο πολυτελή, και εύκολη συνταγή για να κάνετε το τέλειο πρωινό ή μεσημεριανό.
Συστατικά
- 1 κουταλάκι κραμβέλαιο
- 80gr μανιτάρια κουμπιού, χοντροκομμένα
- 32gr μενταγιόν καπνιστού μπέικον με μειωμένα λιπαρά, χοντροκομμένο,
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ μικρό λεμόνι, μόνο χυμός
- 1 επίπεδος κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος με μισά λιπαρά
- 30gr φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή σιτηρών
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε την κρεμ φρες και το σχοινόπρασο, αν χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώνουμε.
- Φρυγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, το βάζουμε σε ζεστό πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια.
Καλή επιτυχία!
Leave a Reply