Η σαλάτα αυγοτάραχου είναι ένα βαλκανικό πιάτο (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία). Είτε πρόκειται για “haiver” ή ταραμοσαλάτα είναι ένα απίστευτα νόστιμο νηστίσιμο πιάτο. Επιπλέον, χρειάζονται 20 λεπτά χωρίς κόπο. Βασικά, απλά χρησιμοποιείτε το μίξερ χειρός για να συνδυάσετε φυτικό λάδι, σιμιγδάλι, αυγοτάραχο ψαριού και κρεμμύδι. Μπορείτε να το σερβίρετε με λίγο λεμόνι.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σιμιγδάλι
  • 1kg αυγοτάραχου ψαριού
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μαγειρέψτε και χτυπήστε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Προσθέστε το αυγοτάραχο και το ψημένο σιμιγδάλι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα μίξερ. Συνεχίστε να ανακατεύετε προσθέτοντας σταδιακά το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε με λίγο λεμόνι σε φέτες.

Καλά κούλουμα!