Η ιδανική συνταγή για κάθε Παρασκευή, που τολμάμε λίγο περισσότερο είναι η κρεμώδης μακαρονάδα με γαρίδες και μοτσαρέλα. Αν και στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα υπέροχων τυριών, σε αυτήν την συνταγή ταιριάζει πολύ η ιταλική μοτσαρέλα γιατί δίνει την κρεμώδη και φρέσκια γεύση στην σάλτσα, που τόσο ταιριάζει με τις γαρίδες.

Τι θα χρειαστείτε για την μακαρονάδα με γαρίδες;

Για τα μακαρόνια:

  • 1 πακέτο μακαρόνια πέννες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χωρίς γλουτένη ή ολικής αλέσεως)

Για τις γαρίδες:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (tip: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο που βρίσκεται στο βάζο με τις λιαστές ντομάτες)
  • μισό κιλό γαρίδες (καθαρισμένες)
  • 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κουταλιά της σούπας αλάτι

Για την κρεμώδη σάλτσα:

  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες χωρίς το λάδι τους
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό – προσθέστε περισσότερο εάν έχετε φρέσκο
  • Προαιρετικά – λίγο μπούκοβο
  • 1/8 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • μισή κούπα από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια (έχει το άμυλο που θέλουμε για την σάλτσα)
  • Μία πρέζα αλάτι

μακαρονάδα με γαρίδες

Εκτέλεση Συνταγής 

Πως βράζουμε τα μακαρόνια;

  1. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες στην συσκευασία τους. Κρατήστε μισή κούπα από το νερό που έβρασαν και ξεπλύνετε τα.

Πως μαγειρεύουμε τις γαρίδες;

  1. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – ή το λάδι από το βάζο από τις λιαστές ντομάτες – σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μαγειρέψτε τις γαρίδες για περίπου ένα λεπτό και μετά ρίξτε τους αλάτι.

  3. Σιγουρευτείτε ότι οι γαρίδες δεν είναι πολύ κολλητά μεταξύ τους γιατί έτσι θα σχηματιστεί υγρασία και δεν θα μαγειρευτούν όπως θέλουμε.

  4. Μετά από 1 λεπτό, γυρίστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε τες για άλλο 1,5 λεπτό.

  5. Οι γαρίδες θα πρέπει σε αυτό το σημείο να έχουν χρυσαφένιο ή ροζ χρώμα και να μην έχουν παραμαγειρευτεί. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα πιάτο με προσοχή έτσι ώστε να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι στο τηγάνι.

Για την κρεμώδη σάλτσα 

  1. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τις λιαστές ντομάτες (μπορείτε εάν θέλετε να τις κόψετε σε μικρότερα κομμάτια) και λίγο ακόμη ψιλοκομμένο σκόρδο.

  2. Σωτάρετε τις λιαστές ντομάτες στο λάδι από τις γαρίδες σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για ένα λεπτό μέχρι το σκόρδο να απελευθερώσει τα αρώματά του. Το τηγάνι θα πρέπει να καίει.

  3. Προσθέστε την τριμμένη μοτσαρέλα στο τηγάνι και ανακατέψτε όσο λιώνει. Χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς.
  4. Εάν η σάλτσα είναι πολύ παχύρρευστη, ρίξτε το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε πριν.
  5. Προσθέστε τον βασιλικό, την πάπρικα και το μπούκοβο ενώ ανακατεύετε.

  6. Προσθέστε λίγο ακόμη αλάτι σταδιακά.

Τελικά βήματα της συνταγής 

  1. Προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι και συνεχίστε να μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά.

  2. Προσθέστε και τις γαρίδες και συνεχίστε να ανακατεύετε.

  3. Αφήστε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για άλλα 2 λεπτά ώστε να ανακατευτούν οι γεύσεις.

     

Η υπέροχη κρεμώδης μακαρονάδα με γαρίδες και μοτσαρέλα είναι έτοιμη για απόλαυση! Κάθε μπουκιά θα λιώνει στο στόμα!

μακαρονάδα με γαρίδες