Οι κρέπες αποτελούν ένα εύκολο και γρήγορο snack που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η ζύμη είναι εξαιρετικά απλή στην παρασκευή και μας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούμε με δεκάδες διαφορετικά υλικά, δημιουργώντας αλμυρά και γλυκά πιάτα. Σήμερα, ας δοκιμάσουμε μια συνταγή με κολοκυθάκια.

Τι θα χρειαστείς:

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 300ml γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • Ελαιόλαδο
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 125 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση. Ρίχνουμε το αυγό και λίγο γάλα. Ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και βάζουμε το τυρί.
  • Συνεχίζουμε τηγανίζοντας τις κρέπες. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και 2 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά και όταν γίνουν όλες, τοποθετούμε τη γέμιση με το κολοκύθι.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ | Thats Life. Life as it is!