Οι θαυμαστές του παρατήρησαν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει βαμμένα τα νύχια του σε μια ανάρτηση στα social media και υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος πίσω από αυτό.

Ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας μοιράστηκε μια φωτογραφία του σε μια σάουνα. Επέδειξε την αξιοσημείωτη σωματική του διάπλαση, με τους ανθρώπους στα social media να παρατηρούν κάτι ασυνήθιστο πάνω του.

Έστρεψαν την προσοχή τους στα νύχια των ποδιών του, που ήταν βαμμένα μαύρα. Ένας θαυμαστής έγραψε: “Έχασα κάτι ή το έχασαν όλοι οι άλλοι. Έβαψε ο Ρονάλντο τα νύχια των ποδιών του;

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι αθλητές που κάνουν ΜΜΑ συνήθως προσθέτουν χρώμα για να έχουν ένα προστατευτικό στρώμα ή κάτι τέτοιο».

Το προστατευτικό στρώμα φέρεται να είναι ο λόγος που ο 38χρονος ποδοσφαιριστής έβαψε τα νύχια του.

Σύμφωνα με μια πηγή μέσω του γερμανικού outlet Bild, οι αθλητές βάφουν τα νύχια τους ή τα καλύπτουν με ένα προστατευτικό στρώμα για να αποτρέψουν τα νύχια τους από μύκητες και βακτήρια. Είπαν: “Πολλοί κορυφαίοι αθλητές το κάνουν αυτό για να προστατεύσουν τα νύχια τους από μύκητες και βακτήρια όταν είναι κολλημένοι σε ιδρωμένα παπούτσια για ώρες. Ακόμα και ο Mike Tyson.

Ο Ρονάλντο δεν είναι ο μόνος αθλητής κορυφαίου επιπέδου που βάφει τα νύχια του καθώς ο πρώην πρωταθλητής βαρέων βαρών του UFC, Αντρέι Αρλόβσκι, έκανε επίσης το ίδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Υποστηρίζεται ότι βοηθά τους αθλητές να αποτρέψουν τα νύχια των ποδιών τους από το να σπάσουν ή να ξεφλουδίσουν. Ένα στρώμα βερνικιού νυχιών σκληραίνει το νύχι του ποδιού, γεγονός που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να καταστραφεί σε έναν αγώνα.