Κάποια φαγητά, όπως τα κεφτεδάκια, είναι απαγορευτικά την περίοδο που κάνουμε δίαιτα. Άλλωστε ταυτίζονται με το τηγάνισμα, μια πρακτική μαγειρέματος που πρέπει να ξεχάσουμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. Ποιος είπε όμως ότι δε μπορούμε να προσαρμόσουμε τα αγαπημένα μας φαγητά στους κανόνες της υγιεινής διατροφής; Δοκίμασε να φτιάξεις κεφτεδάκια με βρώμη που δε χρειάζονται τηγάνισμα. Έτσι θα μπορείς να τα φας χωρίς τύψεις όταν κάνεις διατροφή.

Υλικά

600 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας ή κοτόπουλου

5 κ.σ. βρώμη ή πίτουρο βρώμης

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

ρίγανη

λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά. Τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα. Καλό είναι να αφήσουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, για να πλάσουμε πιο εύκολα τα κεφτεδάκια μας. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Τα ψήνουμε περίπου 40 λεπτά και είναι έτοιμα.

Διαβάστε επίσης: Goulash: Πως να φτιάξεις την πιο διάσημη κρεατόσουπα της Ουγγαρίας | Thats Life. Life as it is!