Η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε μια παγκόσμια κρίση υγείας, που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ξαναζήσει, όμως ταυτόχρονα γέννησε και ένα πρωτοφανές κίνημα αλληλλεγγύης και υποστήριξης από κάθε χώρα για όλο τον κόσμο. Μία από τις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να βοηθήσουν ψυχολογικά τους ανθρώπους που βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια και να ενισχύσουν οικονομικά εκείνους που έχουν ανάγκη, είναι το project «TIME WELL SHARED».

Το προσωπικό, οι πρεσβευτές και οι συνεργάτες της εταιρείας IWC μοιράζονται τον χρόνο, τις γνώσεις, την εμπειρία και το πάθος τους μέσα από ψηφιακά κανάλια, προσπαθώντας να ενώσουν, να εμπνεύσουν, να ψυχαγωγήσουν και να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους ανθρώπους.

«Σε αυτούς τους πρωτοφανείς καιρούς, θέλουμε να απευθύνουμε στους ανθρώπους ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να αναδείξουμε ένα νέο τρόπο διατήρησης της επαφής με την οικογένεια της IWC. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους ώστε να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, να στηρίξουν ο ένας τον άλλον, καθώς επίσης να εξελιχθούν και να γίνουν πιο δυνατοί» τονίζει ο Christoph GraingerHerr, CEO της IWC Schaffhausen.

Online διαλέξεις, ομιλίες και σεμινάρια τα οποία δημοσιεύονται σε ψηφιακά μέσα, είναι κάποια από αυτά που θα παρακολουθήσουμε αυτές τις εβδομάδες. Στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχουν πρεσβευτές της IWC, όπως οι Tom Brady, Fabian Cancellara, David Coulthard και Maro Engel, καθώς και συνεργάτες όπως οι Mercedes-AMG Petronas Formula 1, Tottenham Hotspur, Laureus Sport for Good, Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation, Solaris Yachts και Orlebar Brown. Από την οικογένεια της IWC, ο επικεφαλής του μουσείου, David Seyffer, θα μιλήσει για την ιστορία του οίκου, ενώ ο πρώην διευθυντής Marketing και Πωλήσεων, Hannes Pantli, θα αποκαλύψει κάποιες ανέκδοτες ιστορίες της εταιρείας.

Εκτός από τις online δραστηριότητες, θα υπάρχει και ένα ψηφιακό κουμπί, μέσω του οποίου θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση δωρεών και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την στήριξη του οργανισμού «Save the Children». Ο οργανισμός αυτός προσφέρει προστασία σε παιδιά και οικογένειες χωρών που έχουν χτυπηθεί από τον ιό, υποστήριξη προς τα εθνικά συστήματα υγείας και ευαισθητοποίηση σε γονείς και φροντιστές για τους τρόπους που μπορούν να στηρίξουν ψυχολογικά τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία «Time Well Shared» και για πρόσβαση σε αποκλειστικό υλικό, μπορείτε να μπείτε εδώ και στο  και www.savethechildren.ch/timewellshared.