Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για side στο γιορτινό τραπέζι. Με την προσθήκη της πανσέτας ακόμα και αυτός που μισεί τα λαχανάκια δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποκύψει.

Συστατικά

  • Αλάτι
  • 900g λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα και με αραιά φύλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 225 g πανσέτα, κομμένη σε κύβους

Μέθοδος

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανάκια. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τους κύβους της πανσέτας και τηγανίστε για 5-7 λεπτά ή μέχρι η πανσέτα να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
  3. Προσθέστε τα στραγγισμένα λαχανάκια και ανακατέψτε μαζί να ζεσταθούν. Σερβίρετε αμέσως.

Καλές γιορτές!