Οι λαχανοντολμάδες με κιμά είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό πιάτο που απολαμβάνουν πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει μια αλμυρή γέμιση τυλιγμένη σε τρυφερά φύλλα λάχανου, δημιουργώντας ένα γευστικό και χορταστικό γεύμα.

Συστατικά:

  • 500 γραμμάρια λαχανόφυλλα (περίπου 1 μεγάλο κεφάλι λάχανου)
  • 300 γρ κιμά (μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο)
  • 100 γρ μαγειρεμένο ρύζι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 250 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

Οδηγίες:

  1. Ζεματίζουμε τα φύλλα λάχανου σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το μαγειρεμένο ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Βάλτε μια κουταλιά από το μείγμα του κρέατος σε κάθε φύλλο λάχανου. Τυλίξτε το φύλλο σφιχτά γύρω από τη γέμιση, βάζοντας τα πλαϊνά καθώς προχωράτε.
  4. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα ρολά λάχανου με τη ραφή προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών στο τηγάνι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να ψηθεί η γέμιση.
  6. Σερβίρετε τα ζεστά, γαρνίροντας με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή κόλιαντρο αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πορτογαλικές τάρτες κρέμας: Η συνταγή της τεμπέλας!