Εαν νομιζατε οτι έχετε δοκιμασει τα παντα στα pancakes τοτε θα ξετρελαθειτε με αυτη τη συνταγη! Ειναι ευκολη, γρηγορη και φυσικα πεντανοστιμη.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 αυγα
  • 150ml γαλα
  • 70γρ αλεύρι για ολες τις χρησεις
  • 1 κουταλια της σουπας ζαχαρη
  • 1/4 κτγ αλατι
  • 1/4 κτγ κανελα
  • 2 κουταλιες της σουπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε ολα εκτος απο το βούτυρο σ ενα μπλεντερ και τα χτυπαμε πολυ καλα.

Παιρνουμε ενα τηγανι με μεταλλικη λαβη περιπου 22cm. Ειναι πολυ σημαντικο να μπορει το τηγανι να μπει στον φουρνο.

Τοποθετούμε το τηγανι στο ματι της κουζινας μεχρι να ζεσταθει πολυ καλα. Προσθετουμε το βούτυρο και το αφηνουμε να λιωσει χωρις ομως να καει. Ριχνουμε στο τηγανι την μιση δοση απο το μιγμα που εχουμε στο μπλεντερ και αφαιρουμε το τηγανι απο τη φωτια κατευθειαν. Το τοποθετούμε μεσα σε προθερμασμενο φουρνο στους 210°C στον αερα. Ψηνουμε για 12-15 λεπτα.

Οταν το pancake μας βγει απο τον φούρνο θα πρεπει να εχει ενα χρυσαφενιο χρωμα και μια crunchy υφη.

Θα το βλεπετε ποσο εντυπωσιακα θα φουσκωνει κατα τη διαρκεια που ψηνεται. Αν μολις το βγαλετε δειτε οτι αρχιζει και χανει τον ογκο που ειχε αποκτησει τοτε σημαινει οτι επρεπε να ειχε ψηθει λιγο ακομη!

Πασπαλιστε το με αχνη ζαχαρη, βαλτε μελι, πραλινα, ξηρους καρπους, φρούτα ή ακομη με οποιαδηποτε αλμυρη γευση σας αρεσει. Ειμαι σιγουρος οτι θα τα λατρεψετε.

Καλη σας επιτυχια και καλη απολαυση. 

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.