Αυτή η υπέροχα απλή συνταγή κέικ με λεμόνι είναι εξαιρετικά γρήγορη στην προετοιμασία και ιδανική για ψήσιμο το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Συστατικά

  • 225gr ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για άλειμμα
  • 225gr ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 225gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 λεμόνι χωρίς κερί, ξύσμα και χυμό
  • 85gr ζάχαρη άχνη

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αλείφουμε μια φόρμα 900gr για καρβέλι με λίγο βούτυρο και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
  2. Ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε τη ζύμη στη στρωμένη φόρμα ψησίματος, ισιώνουμε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Όταν το κέικ κρυώσει λίγο, ανοίξτε τρύπες στην κορυφή χρησιμοποιώντας ένα σουβλάκι, ξυλάκι ή ένα κομμάτι ωμά μακαρόνια. Περιχύνουμε με το γλάσο, αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.