Αν ψάχνεις ένα χουχουλιάρικο, φθινοπωρινό πιάτο που να σε ζεσταίνει και να σε χορταίνει, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Λουκάνικα, κολοκύθα και λευκά φασόλια ενώνονται σε μια υπέροχη κατσαρόλα που ψήνεται στο φούρνο και γεμίζει το σπίτι αρώματα.
Υλικά
- 50γρ βούτυρο
- 6 λουκάνικα καλής ποιότητας, τρυπημένα με πιρούνι
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 3 κρεμμυδάκια (shallots), ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι κρασιού
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 200γρ ντομάτα κονκασέ
- 400γρ φασόλια καννελίνι, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 500ml ζωμός κοτόπουλου
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε τη μισή ποσότητα βουτύρου και τσιγάρισε τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρισε για 3 λεπτά. Βάλε το σκόρδο και το φασκόμηλο και άφησέ τα άλλα 3 λεπτά.
- Ρίξε την κολοκύθα και ανακάτεψε καλά. Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το ξίδι. Μαγείρεψε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη, την ντομάτα, τα φασόλια και τον ζωμό. Αλάτισε και πιπέρωσε.
- Μόλις πάρει βράση, βάλε την κατσαρόλα στον φούρνο για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να ψηθούν καλά τα λουκάνικα.
- Σέρβιρε σε βαθιά μπολ, πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού και λάτρης της γραφής. Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης, και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σας. Είστε έτοιμοι για αυτό το ταξίδι;
