Μπορεί να μην κατάφερες να βρεις ανοιχτά τα μαγαζιά για να αγοράσεις στολίδια για το δέντρο σου αλλά το diy είναι ξεκάθαρα πιο δημιουργικό. Ετοιμάσου λοιπόν να χαρίσεις χαμόγελα στην οικογένεια και λάμψη στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μοναδικά μονοκεράκια στολίδια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν και τα μικρά παιδιά σε αυτό!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά απλά υλικά, λίγη φαντασία και φυσικά κόλλα. Σε λίγα μόνο λεπτά θα έχεις έτοιμα τα νέα σου στολίδια. Ξεκινάμε;

Υλικά

Χρυσόσκονη σε διαφορετικά χρώματα

Πλαστελίνη γλυπτικής

Κόλλα για χειροτεχνίες

Πολυμερή πηλό

Λευκά και ροζ φύλλα αφρού (foam)

Ανεξίτηλο μαρκαδόρο σε χρυσό, ασημί ή μαύρο

Κορδόνι ή κορδέλα για να να το κρεμάσεις

Στρας ή μικρά λουλουδάκια

Πιστόλι σιλικόνης

Ψαλίδι

Και φυσικά γυάλινες μπάλες

Διαδικασία

Ξεκινάμε ανοίγοντας τη μπάλα και τοποθετούμε την κόλλα ώστε να πάει στα τοιχώματα γύρω γύρω. Στη συνέχεια δημιουργούμε ένα χάρτινο χωνί και ρίχνουμε προσεχτικά την χρυσόσκονη γυρίζοντας την μπάλα γύρω γύρω ώστε να κολλήσει πάνω στα τοιχώματα. Αφηνουμε να στεγνώσει και ρίχνουμε το περιττό glitter από την τρύπα σε ένα ποτήρι και κλείνουμε καλά την τρύπα.

Όση ώρα περιμένουμε να στεγνώσει τελείως ξεκινάμε να πλάθουμε τον πηλό για να σχηματίσουμε το κέρατο του μονόκερου. Για να είναι πιο εύκολο να το πλάσουμε θα πρέπει να το ζεστάνουμε πρώτα με τα χέρια μας όπως ακριβώς κάνουμε και με την πλαστελίνη. Κάνουμε τον πηλό μια μπάλα και σιγά σιγά την πλάθουμε ώστε να γίνει μακρόστενος με τη μύτη πιο μικρή. Θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε αυτή την διαδικασία για άλλη μια φορά ώστε να τυλίξουμε το ένα κομμάτι με το άλλο πάρα πολύ απαλά. Ενωνουμε στο τελος το κάτω μέρος που είναι το πιο παχύ και σχηματίζουμε τρεις γραμμές στο κάτω μέρος. Τέλος, ψήνουμε για 1,5 ώρα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τον μαρκαδόρο σχεδιάζουμε τα μάτια και τις βλεφαρίδες.

Μόλις ο πηλός κρυώσει χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι σιλικόνης τον τοποθετούμε στην κορυφή της μπάλας ακριβώς μπροστά από την τρύπα και πάνω από τα μάτια.

Με το πιστόλι σιλικόνης κολλάμε τα λουλούδια και τα στρας γύρω από τον πηλό.

Κόβουμε το χαρτί foam για να σχηματίσουμε τα αυτάκια, θα πρέπει να κόψουμε πιο μεγάλα τα λευκά κομμάτια σε σχήμα τριγώνου (με την μεγαλύτερη κάτω πλευρά να σχηματίζει μισοφέγγαρο για να κολλήσει πιο εύκολα πάνω στη μπάλα) και πιο μικρά τα ροζ ώστε να χωρούν μέσα στα λευκά, κολλάμε με τη σιλικόνη τα foam μεταξύ τους. Χρησιμοποιώντας τη σιλικόνη ξανά στο κάτω μέρος του τριγώνου διπλώνουμε ελαφρά το foam και το τοποθετούμε ακριβώς πίσω από τα λουλούδια.

Προσθέτουμε την κορδέλα της επιλογής μας και είναι έτοιμο!