Σοκ έχει προκαλέσει το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, με 84 νεκρούς και 150 τραυματίες. Στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, την κεντρική λεωφόρο, είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου για να γιορτάσουν την ημέρα της Βαστίλης.

Την ώρα της πρωτοφανούς επίθεσης, οι 100.000 -ανάμεσα τους και παιδιά- παρακολουθούσαν σόου με πυροτεχνήματα, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω τους. Πληροφορίες λένε ότι ο οδηγός του φορτηγού κινούνταν με ταχύτητα 50χλμ, ενώ έκανε μάλιστα και ζιγκ ζαγκ προκειμένου να χτυπήσει όσο περισσότερους μπορούσες. Συγχρόνως όμως, πυροβολούσε κατά του πλήθους και στην συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, απ΄τα οποία έπεσε και νεκρός.

Σύμφωνα με το BFMtv ο δράστης ήταν γνωστός στην αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, χρήση όπλων, αλλά όχι για γεγονότα που σχετίζονται με τρομοκρατία.

Ο πλανήτης παρακολουθεί ξανά τις σοκαριστικές εξελίξεις, ενώ από χθες κυκλοφορεί αυτή η φωτογραφία στο διαδικτύο που προκαλεί πραγματική θλίψη. Ένα νεκρό παιδί καλυμμένο στον δρόμο, με την κούκλα του δίπλα.

φωτογραφία γαλλία