Το μαλακό κέικ στο τηγάνι είναι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και το λατρεύουν τα παιδιά! Είναι το τέλειο γλυκάκι μετά το κυριακάτικο τραπέζι!
Υλικά
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 120γρ. γάλα
- 30ml σπορέλαιο
- 10γρ. μπέικιν πάουντερ
- 60γρ. ζάχαρη
Για την γέμιση
- 3 κουταλιές της σούπας νουτέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε.
- Μετά ρίχνουμε το σπορέλαιο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας, ζυμώνουμε και κόβουμε την ζύμη σε 2 μέρη.
- Ανοίγουμε σε δύο φύλλα στο μέγεθος του τηγανιού την ζύμη. Απλώνουμε στο ένα φύλλο την νουτέλα και στη συνέχεια σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και ενώνουμε καλά τις άκρες.
- Βάζουμε στο τηγάνι τη ζύμη σε δυνατή φωτιά, αφού έχουμε στρώσει ένα φύλλο ψησίματος. Αφού ροδίσει ελαφρά, το γυρίζουμε και ψήνουμε και την άλλη πλευρά απ’ ευθείας στο τηγάνι, αφού έχουμε χαμηλώσει την φωτιά.
- Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply