Μια παραδοσιακή νοτιοαφρικανική πουτίγκα, αυτό το επιδόρπιο παντεσπάνι που μοιάζει με καραμέλα είναι εμποτισμένο με ένα σιρόπι γλυκιάς κρέμας που ανεβάζει τη γεύση στη γλυκύτητα! Είτε το πιστεύετε είτε όχι, καλωσορίζει το σερβίρισμα με κρέμα ή μια μπάλα παγωτό, αν προτιμάτε.

Υλικά:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σκόνη (μπέικιν πάουντερ)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκου

Για την Σάλτσα:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F) και βουτυρώνετε ένα ταψί (ιδανικά με διαστάσεις 20×20 εκ).
  2. Για το κέικ:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
    • Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά.
    • Ρίξτε το γάλα και το ξύδι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    • Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και την μπέικιν πάουντερ.
    • Προσθέστε τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
    • Προσθέστε τη μαρμελάδα και ανακατέψτε ελαφρά.
  3. Ψήστε το κέικ: Ρίξτε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα καλαμάκι που θα το βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
  4. Για τη σάλτσα:
    • Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γάλα σε μέτρια φωτιά.
    • Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    • Προσθέστε την βανίλια και ανακατέψτε.
  5. Σερβίρισμα:
    • Αφού το κέικ έχει ψηθεί, αφαιρέστε το από τον φούρνο και αμέσως περιχύστε τη σάλτσα πάνω από το ζεστό κέικ.
    • Αφήστε το κέικ να απορροφήσει τη σάλτσα για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Απολαύστε το ζεστό Malva Pudding με μια μπάλα παγωτού ή κρέμα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.