Η Μαρία Καβογιάννη έχει λάβει πολλά θετικά σχόλια για την ερμηνεία της στη σειρά “Maestro”, όπου υποδύεται μια ηρωίδα που είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της.

Με αφορμή τη σειρά, το πρόσωπο της ηθοποιού έγινε γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη, με τον καλλιτέχνη να εκφράζει τη δική του άποψη κατά της έμφυλης βίας. Ο καλλιτέχνης του γκράφιτι, Γιώργος Κόφτης, δήλωσε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ότι: «Αξίζει να σταθούμε στο ταλέντο της Μαρίας Καβογιάννη και τον τρόπο που έχει να μετουσιώνει τα συναισθήματα που διαπραγματεύεται η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Για μένα ήταν έμπνευση πριν καν δω τη σειρά. Όταν την είδα μετά, είδα το πρόσωπό της, διαπραγματεύεται σοβαρά ζητήματα για την κοινωνία μας».

Στη συνέχεια, εξήγησε γιατί επέλεξε ένα απομακρυσμένο σημείο για το γκράφιτι: «Το επέλεξα γιατί, δεν ξέρω αν θυμόσαστε, πέρυσι είχα κάνει μια τοιχογραφία του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου που είχε σβήσει το ΑΠΘ, οπότε ήθελα να το προστατεύω, σε ένα κρυφό σημείο» ανέφερε και τέλος, απάντησε στην ερώτηση, γιατί επέλεξε τη Μαρία Καβογιάννη ως σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες.

«Με συγκίνησε το ταλέντο αυτής της γυναίκας, το βλέμμα της κυρίως. Νομίζω ότι το σύνολο της κοινωνίας έχει επηρεαστεί από τη βία των γυναικών και τις γυναικοκτονίες. Η απόγνωσή της και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, μας εκφράζει ως σύνολο» σχολίασε.

Διάβασε επίσης:

Μαρία Καβογιάννη: 24 χρόνια μετά έγινε πάλι η… Κορίνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.