Μαρτίνι espresso! Ποτό και καφές μαζί! Ο τέλειος συνδυασμός για ένα παρτάκι στο σπίτι!

Υλικά

  • 50 ml βότκα
  • 35 ml λικέρ καφέ
  • 1 σφηνάκι (25ml) εσπρέσο
  • Πάγος

Εκτέλεση

1. Ρίξτε τη βότκα, το λικέρ καφέ και τον εσπρέσο σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Γεμίστε το ποτήρι του μαρτίνι με πάγο για να κρυώσει και μετά γεμίστε με πάγο και το σέικερ για κοκτέιλ.

2. Βάλτε το άλλο μισό του σέικερ από πάνω και χτυπήστε το καλά. Θέλετε να σπάσει ο πάγος ενώ κρυώνει το υγρό. Αυτό που δημιουργεί την αφρώδη κορυφή. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο πάγο από την κατάψυξη, καθώς ο πάγος που λιώνει είναι πολύ υδαρής και θα αραιώσει το μαρτίνι.

3. Μόλις ανακινηθεί, χτυπήστε την πλευρά του αναδευτήρα για να σπάσει η σφράγιση κενού. Αδειάστε τον πάγο από το ποτήρι Martini, στη συνέχεια τοποθετήστε το σουρωτήρι πάνω από το shaker και ρίξτε το περιεχόμενο μέσα από ένα κόσκινο απευθείας στο ποτήρι. Η χρήση του σουρωτηρίου και του κόσκινου βοηθά στη δημιουργία ενός πλούσιου, λείου, αφρού.

Γαρνίρετε με 3 κόκκους καφέ και απολαύστε!!!

Διάβασε επίσης:

Σαλάτα κουσκούς: Η αφετηρία για το τέλειο μεσημεριανό γεύμα!