Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, αγαπάει να φοράει χειροποίητα ρούχα. Χαρίζουν ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο στιλ, προσφέρουν την θηλυκότητα που αρμόζει και η ποιότητα τους είναι ασυναγώνιστη.

Στην Κουντουριώτου 153 στον Πειραιά, θα ανακαλύψεις το πιο vintage μαγαζί χειροποίητων ρούχων που δεν θα σε αφήσουν παραπονεμένη. Το πρώτο πράγμα που θα σου τραβήξει την προσοχή μπαίνοντας, είναι οι φούστες με κόμικς που εδώ και δύο χρόνια γίνονται ανάρπαστες και έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της μόδας.

Ο κύριος και η κυρία Μαστρόκαλου, μίλησαν στο That’s Life και μας εξήγησαν τα πάντα γύρω από τα ρούχα αλλά και για το πώς ξεκίνησε η επιχείρηση που μετράει ήδη 69 χρόνια στον χώρο. Συγκεκριμένα, το 1947 ανοίγει το χειροποίητο αντρικό ραφτάδικο στην Σωτήρος με την ονομασία Μαστρόκαλος-Πιπιτσούνης, ενώ το 1961 συνεχίζει με βιοτεχνία γυναικείων ρούχων μέχρι το 1980. Το 1982 μέχρι και σήμερα, μετράει μια επιτυχημένη πορεία στα νεανικά και γυναικεία ρούχα, ράβοντας πάντα με τα πρότυπα της εποχής αλλά και με το καλό γούστο.

DSC_9020

Τα ρούχα όπως μας εξήγησαν ράβονται και πάνω στα σώματα των γυναικών, οι οποίες φυσικά μπορούν να τα μετατρέψουν όπως εκείνες επιθυμούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παραπάνω από δύο κομμάτια δεν ράβονται, αφού για να γίνουν σωστά χρειάζεται χρόνος. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται η απαραίτητη προσοχή στο ρούχο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αλλά και ότι κρατάει την μοναδικότητα του.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η επιχείρηση Μαστρόκαλος, έρχονται κατά βάση από το εξωτερικό γιατί η ελληνική βιομηχανία πλέον δεν υπάρχει. Το βαμβάκι είναι το κύριο χαρακτηριστικό για την δημιουργία των ρούχων, ενώ χρησιμοποιούν πολύ και το καινούριο ύφασμα που λέγεται μάνγκα. Γενικά, το κόμικς έχει πλέον μεγάλη ζήτηση, αλλά η Γιαπωνέζικη τέχνη δίνει μια ιδιαίτερη τάση. Και αυτή την τάση μπορούν να την ακολουθήσουν νεαρές κοπέλες, γι’αυτό και τα ρούχα ανταποκρίνονται σε ηλικίες από 18 εώς 28, αλλά σίγουρα υπάρχουν αντίστοιχα ρούχα και για μεγαλύτερες.

DSC_9027

Εμείς οι γυναίκες δίνουμε εξίσου μεγάλη έμφαση και στο νυφικό μας. Γι’αυτό, αν στα πλάνα σου έχεις τον γάμο και θες να ράψεις κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς το κατάστημα Μαστρόκαλος. Άλλωστε, το συμβατικό ρούχο, είτε είναι νυφικό, είτε είναι μια απλή φούστα, μπορείς να το βρεις παντού. Το διαφορετικό όμως, μόνο στην Κουντουριώτου 153.

Τέλος, οι τιμές θα σε εκπλήξουν, αφού παρ΄όλη την ακριβή ποιότητα των ρούχων είναι οι ήδη τρέχουσες της ελληνικής αγοράς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 41 74 700 & 210 41 73 969

 

DSC_9015

DSC_9018

DSC_9011

DSC_9024

DSC_9023

DSC_9019