Η μελάσα ροδιού είναι το μυστικό αυτής της υπέροχης χορτοφαγικής συνταγής ψητής μελιτζάνας και φέτας. Ένα αβίαστο πιάτο δείπνου.

Συστατικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, χωρίς τη φλούδα
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ρόδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μελάσα ροδιού
  • 100g φέτα
  • 4 κουταλιές της σούπας μέντα, μόνο τα μικρότερα φύλλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ρυθμίστε το φούρνο στους 200C στον αέρα.
  2. Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράξτε τις κομμένες πλευρές με δικτυωτό μοτίβο, προσέχοντας να μην κατέβει αρκετά για να τρυπήσει το δέρμα.
  3. Τοποθετήστε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί μαζί με τις σκελίδες σκόρδου ακόμα στη φλούδα τους.
  4. Αλείφουμε τις μελιτζάνες γενναιόδωρα με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε τη σάρκα σε ένα μπολ χωρίς να σκίσετε το δέρμα.
  5. Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδου από τη φλούδα τους με το δάχτυλο και τον αντίχειρά σας και στη συνέχεια θρυμματίστε σε πάστα με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού.
  6. Σπάμε το ρόδι και αφαιρούμε τους σπόρους. Ρίξτε τους περισσότερους σπόρους με τη σάρκα της μελιτζάνας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, τη μελάσα ροδιού και τα φύλλα μέντας.
  7. Ρίξτε με κουτάλι τη γέμιση στα άδεια κοχύλια, στη συνέχεια θρυμματίστε τη φέτα από πάνω, μαζί με λίγους σπόρους ροδιού και λίγο δυόσμο ακόμα. Σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κέικ καρότου με τζίντζερ και καρύδια