Χορογραφημένες ασκήσεις στην μπάρα και στο πάτωμα, που δυναμώνουν τους μυς, με το σώμα να αποκτά ευλυγισία, ενώ η τεχνική του χορού βοηθά την έκφραση του σώματος. Κινήσεις αλά μπαλαρίνας με το σώμα να ψάχνει τη σωστή στάση, την ίδια ώρα που τα άκρα μεγαλώνουν και λεπταίνουν. Ευχάριστη και ήπια γυμναστική που φυσικά έχει διαβαθμίσεις για όποια θελήσει να ανέβει επίπεδα δυσκολίας.

Αυτό είναι το Barre à Τerre ‘, μία γυμναστική που σίγουρα δεν είναι για όλα τα σώματα και τα γούστα, ωστόσο όσες την έχουν δοκιμάσει έχουν μείνει άκρως ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα που έφερε στη ζωή τους. Ανάμεσα σ’ αυτές ήταν και η Samantha Matt. Το σώμα της πονούσε πολύ και οι εξετάσεις έδειξαν πως έπασχε από το σύνδρομο της ινομυαλγίας, μία μορφή ρευματισμού που προσβάλει τους μυς και τους συνδέσμους αλλά όχι τις αρθρώσεις. Χρειαζόταν να βρει έναν τρόπο γυμναστικής που θα ήταν έντονος όχι όμως και φοβερά απαιτητικός. Κάτι που θα αντικαθιστούσε το τρέξιμο. Και το βρήκε στο Barre. 

ross-image-embedd
Στην αρχή αισθάνθηκε πιασμένη παντού, αλλά στη συνέχεια το σώμα της λάτρεψε αυτό το κάψιμο. Μετά από κάθε μάθημα ένιωθε καλύτερα από ποτέ και αντιμετώπιζε τον κάθε “πόνο” στους μυς ως μία πρόκληση και όχι ως κάτι κακό. Η ινομυαλγία έφυγε, το σώμα της έγινε αγνώριστο. Δεν έχασε κιλά, αλλά έσφιξε, η κοιλιά έγινε επίπεδη, τα πόδια δυνατά, ενώ τα χέρια δείχνουν τέλεια. Όσο για την ισορροπία του μπαλέτου αυτή έφερε ισορροπία και εσωτερικά.
Για δείτε το κι εσείς. Μπορεί να αποδειχθεί η γυμναστική που θα σας αλλάξει εντελώς το σώμα και τη διάθεση.