Ο καθένας από εμάς, είτε είναι νέος σε ηλικία, είτε μετρά αρκετές δεκαετίες, καθημερινά διανύει τη δική του διαδρομή, προκειμένου να οδηγήσει τη ζωή του στο σημείο που έχει ονειρευτεί. Αν το αναλογιστεί λίγο καλύτερα κάποιος, δε διαφέρουμε ιδιαίτερα από έναν αθλητή της ποδηλασίας, που με υπομονή, επιμονή και ξεκάθαρο στόχο, καταφέρνει και φτάνει στην κορυφή!

Η Κωτσόβολος, στηρίζοντας τις «καθημερινές διαδρομές» που κάνουμε όλοι, βρίσκεται πάντα δίπλα μας, για να αποκτήσουμε το πιο πολύτιμο έπαθλο από όλα: μία Καλύτερη Ζωή. Για αυτό και βρίσκεται εκεί σε κάθε μεγάλο γεγονός, είτε αυτό είναι αθλητικό γεγονός, είτε είναι μια στιγμή στην καθημερινότητα του ανθρώπου.

Η Κωτσόβολος, μια εταιρεία που εδώ και δεκαετίες αποδεικνύει ότι στέκεται στο πλευρό των καταναλωτών με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ανοίγει το δρόμο για όλους εμάς στηρίζοντας τις ατομικές προσπάθειες, αλλά και τις μεγάλες αθλητικές οργανώσεις σε κάθε ευκαιρία. Το ίδιο έρχεται να κάνει για ακόμα μια φορά ως Μεγάλος Χορηγός στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, στηρίζοντας τους αθλητές στην προσπάθειά τους για το έπαθλο. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που τοποθετεί ξανά την Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας. 147 αστέρες του αθλήματος, από 20 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες, θα διανύσουν 858,6 χιλιόμετρα και θα βάλουν τα δυνατά τους για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις που τους επιφυλάσσουν 5 διαδρομές, σε 5 αγωνιστικές μέρες, σε 10 διαφορετικές πόλεις.

Δυναμικές ποδηλατικές διαδρομές με «φόντο» τα μαγικά τοπία της Ελλάδας

Το ταξίδι θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου με τη διαδρομή Ηράκλειο-Χανιά. Πρόκειται για ένα απαιτητικό ΕΤΑΠ που αναδεικνύει τα παροιμιώδη Λευκά όρη, ενώ τη δεύτερη μέρα, στις 28 Απριλίου, οι αθλητές από το ΟΑΚΑ στην Αθήνα, θα καταλήξουν στο πανέμορφο λιμάνι της Ιτέας. Στις 29 του μήνα, η αδρεναλίνη ανεβαίνει σε μια ποδηλατική διαδρομή που θα έχει αφετηρία το Χρισσό των Δελφών και κατάληξη το Δημοτικό στάδιο Καρδίτσας. Ακόμα 35 απαιτητικά χιλιόμετρα περιμένουν τους ποδηλάτες στις 30 Απριλίου, όπου από την Καρδίτσα, με «φόντο» τη Λίμνη Πλαστήρα, θα φτάσουν στη Λάρισα. Η 1η Μάϊου είναι όμως η ημερομηνία, που μεγάλος νικητής του 19ου ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος θα αναδειχθεί αυτός που θα ολοκληρώσει μια διαδρομή με 2.627 υψομετρικά από την Καλαμπάκα μέχρι τα Ιωάννινα.

Νέα πορεία με δράσεις για όλους!

Σε αυτό το ταξίδι η Κωτσόβολος θα βρίσκεται κάθε λεπτό στο πλευρό των αθλητών, με ξεχωριστές δράσεις που χαράζουν πορεία προς μία Καλύτερη Ζωή όχι μόνο για τους ποδηλάτες, αλλά για όλους! Με σύμμαχο την τεχνολογία, εντυπωσιακά δρώμενα θα λάβουν χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης, την Αθήνα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα. Αρχικά, στο περίπτερο της εταιρείας, το κοινό θα έχει στη διάθεσή του ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια τελευταίας τεχνολογίας, δίνοντας έτσι το έναυσμα για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν πιο «πράσινο» πλανήτη.

Επίσης, για όποιον θέλει να αποκτήσει το δικό του ηλεκτρικό ποδήλατο τελευταίας τεχνολογίας Ducati MG-20 Magnesium, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για να μπει σε διαγωνισμό, είτε κάνοντας κλικ εδώ  είτε κάνοντας μια επίσκεψη στο περίπτερο της Κωτσόβολος στις περιοχές που θα περάσει ο Αγώνας!

Παράλληλα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κωτσόβολος, θα φιλοξενηθεί η δράση «Ποδηλατώ και Εγώ» για ΑμεΑ, με στόχο μία Καλύτερη Ζωή για όλους, χωρίς διακρίσεις, εμπόδια και περιορισμούς. Η δράση περιλαμβάνει το βιωματικό μέρος, όπου η Κωτσόβολος έχει εξασφαλίσει την παρουσία εθελοντών και αθλητών των τοπικών σωματείων ΑμεΑ, όπου θα βρίσκονται στο περίπτερο για να ενημερώνουν και να δείχνουν σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πώς κάνουμε ποδήλατο στα είδη ποδηλάτου για ΑμεΑ και θα καλούν τον κόσμο να ζήσει την εμπειρία, ανεβαίνοντας σε αυτά. Παρών θα είναι μάλιστα, και ο γνωστός Παραολυμπιονίκης Αθλητής ποδηλασίας, Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος θα μοιραστεί με τους επισκέπτες του περιπτέρου της Κωτσόβολος, εμπειρίες και στιγμές από τους αγώνες του. Ταυτόχρονα, θα υλοποιούνται παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης «Ποδηλατώ και Εγώ», μία εκ των οποίων θα είναι και η επίδειξη της ΑμεΑ ποδηλασίας από τους αθλητές.

Η δράση της Κωτσόβολος δεν σταματάει εδώ όμως, αλλά παράλληλα θα συνδεθεί και με την «πράσινη» πρωτοβουλία «Ποδηλατούμε για καλό σκοπό», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό we4all. Έτσι, για κάθε χιλιόμετρο που διανύουμε, η Κωτσόβολος θα φυτεύει δύο δέντρα για να «πρασινίσει» πάλι η Βόρεια Εύβοια, δίνοντας μια «ανάσα» στην αποκατάσταση μιας περιοχής που έχει επηρεαστεί δραματικά από τις πυρκαγιές.

Η Κωτσόβολος δεν αποτελεί όμως απλώς το Μεγάλο Χορηγό του Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, αφού φροντίζει να μας ενδυναμώνει με όλα όσα χρειαζόμαστε για να διανύσουμε τη δική μας διαδρομή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Καθημερινά, σε 91 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε 52 σημεία για άμεση επισκευή, χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται και φροντίζουν για την άριστη εξυπηρέτησή μας, κάνοντας το πιο γρήγορο πετάλι, στα 60 vans, τα 3 eco vans, τα 45 φορτηγά και τα 9 ηλεκτρικά ποδήλατα, για να λαμβάνουμε άμεσα την παραγγελία μας. Μάλιστα, μέχρι το 2030 η εταιρεία επιδιώκει να έχει 100% ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Γιατί η Κωτσόβολος στηρίζει τον καθημερινό γύρο που κάνουμε όλοι, και είναι δίπλα μας σε κάθε διαδρομή για να αποκτήσουμε το πιο πολύτιμο έπαθλο από όλα: μία Καλύτερη Ζωή!

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Κωτσόβολος στον Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας, κάνοντας κλικ εδώ