Τα σουηδικά κέικ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια που σερβίρονται στη Σουηδία – ένας απίθανος θόλος κρέμας κάθεται πάνω από στρώματα κέικ, μαρμελάδας και κρέμας και καλύπτεται με χρωματιστή αμυγδαλόπαστα. Αν γιορτάζετε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που διεξάγεται στη Σουηδία φέτος, αυτά τα mini cheat είναι η τέλεια απόλαυση!

Συστατικά

  • 750ml κρέμα γάλακτος
  • 150g έτοιμη κρέμα βανίλιας
  • 125g φρέσκα σμέουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 6 cupcakes
  • 650g σκούρο ροζ χρώμα αμυγδαλόπαστα (δείτε συμβουλές συνταγής)
  • 100g ανοιχτό ροζ χρώμα αμυγδαλόπαστα (δείτε συμβουλές συνταγής)
  • ασημί ή/και χρυσό φαγητό γκλίτερ, για διακόσμηση

Μέθοδος

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές – θέλετε η κρέμα να είναι αρκετά σφιχτή, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε και κάνει σβόλους. Μεταφέρετε 4 κουταλιές της σούπας από τη σαντιγί σε ξεχωριστό μπολ και ανακατεύετε με την έτοιμη κρέμα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιούμε τα σμέουρα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα αφήνουμε στην άκρη
  3. Πάρτε τα cupcakes και κόψτε στη μέση οριζόντια ώστε να έχετε δύο στρώσεις. Τοποθετήστε την πιο φαρδιά στρώση σε ένα τετράγωνο χαρτί ψησίματος.
  4. Απλώστε λίγη ποσότητα από το μείγμα κρέμας και, στη συνέχεια, απλώστε από πάνω μια στρώση πολτοποιημένα σμέουρα. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη στρώση του κέικ για να κάνουμε ένα καπάκι. Επαναλάβετε μέχρι να στρωθούν όλα τα κέικ.
  5. Απλώστε μια στρώση από την απλή σαντιγί σε όλες τις δομές του κέικ, φροντίζοντας να σχηματίσετε λίγο θόλο από πάνω και να καλύψετε γενναιόδωρα τα πλαϊνά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κέικ και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 2 ώρες.
  6. Πασπαλίστε μια επιφάνεια εργασίας με ζάχαρη άχνη και ανοίξτε την πιο σκούρα ροζ αμυγδαλόπαστα σε πάχος περίπου 5mm και κόψτε στρογγυλά αρκετά μεγάλα ώστε να καλύψετε πλήρως κάθε κέικ (αν έχετε αμφιβολίες κάντε τους κύκλους λίγο μεγαλύτερους από ό,τι πρέπει).
  7. Τοποθετήστε το πάνω από τα κέικ και εξομαλύνετε τυχόν γραμμές με τα χέρια σας, τυλίγοντας γύρω από τα κέικ για να διατηρήσουν το στρογγυλό σχήμα τους.
  8. Κόψτε προσεκτικά κάθε περίσσεια αμυγδαλόπαστας από τις άκρες. Τακτοποιήστε τις άκρες τυλίγοντας την περίσσεια αμυγδαλόπαστα κάτω από τα κέικ για να σφραγιστεί η κρέμα μέσα.
  9. Για να φτιάξετε διακοσμητικά τριαντάφυλλα, τυλίξτε την πιο ανοιχτή ροζ αμυγδαλόπαστα πολύ λεπτά και χρησιμοποιώντας το μεγάλο άκρο ενός ακροφυσίου ή ένα καπάκι μπουκαλιού, κόψτε 5 κύκλους. Τοποθετήστε τους κύκλους μαζί σε μια γραμμή ελαφρώς επικαλύπτοντας και πιέστε απαλά με τα δάχτυλά σας για να τους ενώσετε.
  10. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε τους κύκλους στη μέση, ώστε να σας μείνουν 2 γραμμές με σχήματα μισού φεγγαριού. Τυλίξτε κάθε γραμμή σφιχτά για να σχηματίσετε ένα μπουμπούκι τριαντάφυλλου.
  11. Διακοσμούμε τα κέικ καλυμμένα με αμυγδαλωτά με τα τριαντάφυλλα, ψεκάζουμε τα κέικ με βρώσιμο γκλίτερ και σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κέικ πολέντα με πορτοκάλι και αμύγδαλο

Leave a Reply

Your email address will not be published.