Μήπως υποψιάζεσαι πως ο σύντροφός σου θέλει να χωρίσετε; Είναι αρκετά βαρύ αυτό το συναίσθημα. Μακάρι κανείς να μη χρειαζόταν να το αντιμετωπίσει! Κάποιες φορές οι ίδιοι κλείνουμε τα μάτια γιατί δε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Οι σχέσεις τελειώνουν. Και για να γίνει αυτό αρκεί μόνο το ένα άτομο να το έχει αποφασίσει. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως αυτός που θέλει να λήξει τη σχέση δεν ξέρει πως να το κάνει. Μήπως νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά τον τελευταίο καιρό; Μήπως κάτι έχει αλλάξει και προσπαθείς απλώς να σώσεις την κατάσταση αγνοώντας την; Δες παρακάτω 11 σίγουρα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου δε θέλει πια να είστε μαζί.

-Δεν έχει ποτέ χρόνο για τη σχέση σας

Τις σπάνιες φορές που καταφέρνεις να βρεθείτε είναι ψυχρός. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να κάνει σχέδια χωρίς ο άλλος να ανταποκρίνεται, μάλλον έχει βαρεθεί και αναζητά την έξοδο. Είναι το πρώτο “καμπανάκι”. Εσύ είσαι το μόνο μέλος της σχέσης που προσπαθεί.

-Αποφεύγει να μιλάτε για το μέλλον

Στην αρχή της σχέσης σας κάνατε σχέδια. Όμως πλέον αποφεύγει να μιλάτε για κάτι περισσότερο. Συγκατοίκηση, γάμος, μελλοντικές διακοπές είναι θέματα που δε θέλει να συζητήσει, καθώς νιώθει ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ.

-Δε θέλει να βελτιώσει την κατάσταση

Όλα τα ζευγάρια έχουν προβλήματα. Όσοι όμως θέλουν να σώσουν τη σχέση προσπαθούν να βρουν λύσεις. Αν δεν έχει διάθεση ούτε καν να συζητήσετε, μάλλον δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει μεταξύ σας.

-Η οικειότητα έχει χαθεί

Η σωματική επαφή είναι δείκτης μιας υγιούς σχέσης. Όταν ο σύντροφός σου θέλει να χωρίσετε, θα αποφεύγει αγκαλιές, αγγίγματα και δε θα είναι τρυφερός μαζί σου.

-Δεν επικοινωνείτε πια

Κάθε συζήτηση που ξεκινάς καταλήγει σε καβγά. Δεν σε καταλαβαίνει και νιώθεις ότι τον εκνευρίζει ό,τι λες.

-Έχει κλειστεί στον εαυτό του

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια είναι η αποστασιοποίηση. Ξαφνικά ο άλλος σηκώνει απροσπέλαστα τείχη. Δεν εκφράζεται συναισθηματικά, έχει μυστικά, δε σου εξηγεί ποτέ τι του συμβαίνει. Ξαφνικά ο καλύτερός σου φίλος χάνεται. Θα αρχίσεις να νιώθεις ότι τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου δεν τον γνωρίζεις.

-Κρύβει πράγματα και λέει ψέματα

Αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη και νιώθεις ότι πρέπει να είσαι σε επιφυλακή, τότε η σχέση πρέπει να τελειώσει. Η συμπεριφορά αυτή πολύ συχνά δείχνει ότι σε απατά ή ότι δε νιώθει δεσμευμένος μαζί σου πια.

-Δε θέλετε τα ίδια πράγματα

Μπορεί στην αρχή της σχέσης να είχατε κοινά όνειρα. Όμως με τον καιρό φαίνεται να μην ταιριάζουν οι επιθυμίες σας. Στην αρχή είναι εύκολο να παραβλέπουμε ασυμφωνίες. Όσο περνάει όμως ο καιρός γίνεται δύσκολο. Αν δε μοιράζεστε κοινούς στόχους και θέλει να ζήσει διαφορετικά, πιθανότατα πιστεύει πως δεν είσαι η κατάλληλη.