Μια ζεστή χειμωνιάτικη σούπα κολοκύθας με το τζίντζερ και το τσίλι ξεκινά με το καταπραϋντικό γάλα καρύδας. Είναι φανταστική και με κολοκυθάκι βουτύρου.

Συστατικά

  • 1 μέτρια κολοκύθα ή κολοκύθα βουτυρόκαρπου
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2,5cm κομμάτι τζίντζερ ρίζας, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ τσίλι σκωτσέζικου, αφαιρούμενοι σπόροι, ψιλοκομμένοι
  • 4-5 κλαδάκια θυμάρι
  • 400ml γάλα καρύδας
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ψωμί ή κομμάτια γλυκοπατάτας, για γεύση (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και μετά σε φέτες. Ξεφλουδίστε και ξεσποριάστε κάθε σφήνα και κόψτε τη σάρκα της κολοκύθας σε κύβους 2,5 εκ.
  2. Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο τηγάνι με το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και το τσίλι. Αφαιρούμε τα φύλλα από το θυμάρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  3. Ρίξτε περίπου 400ml νερό, βράστε και μαγειρέψτε μέχρι η κολοκύθα να γίνει πολτός.
  4. Προσθέστε το γάλα καρύδας και αλατοπιπερώστε κατά βούληση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά.
  5. Αν θέλετε, προσθέστε κομμάτια φρυγανιάς ή γλυκοπατάτας προς το τέλος του ψησίματος. Σερβίρετε ζεστό σε μπολ.

Καλή επιτυχία!