Τα μοσχαρίσια αμελέτητα είναι ένα πιάτο που συχνά παραμένει στη σκιά, αλλά κρύβει μέσα του απίστευτες γευστικές δυνατότητες. Είναι ένας μεζές που συνδυάζει θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερη υφή, ιδανικός για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές συνταγές με μια γαστρονομική πινελιά. Εδώ θα βρεις μια εύκολη συνταγή που θα αναδείξει τα αμελέτητα με απλά, αλλά απολαυστικά υλικά.

Υλικά:

  • 500 γρ. μοσχαρίσια αμελέτητα
  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία των αμελετήτων: Καθαρίστε τα αμελέτητα και βάλτε τα σε μπολ με αλατισμένο νερό και το χυμό λεμονιού για περίπου 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να φύγει τυχόν ανεπιθύμητη οσμή.
  2. Βράσιμο: Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, ρίξτε τα αμελέτητα και βράστε τα για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Στραγγίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε τα αμελέτητα στο μπολ και αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
  4. Τηγάνισμα: Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τα μαριναρισμένα αμελέτητα και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα αμελέτητα ζεστά, γαρνιρισμένα με λίγο φρέσκο μαϊντανό και μερικές φέτες λεμονιού στο πλάι. Συνοδέψτε τα με μια δροσερή σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.