Μια γρήγορη συνταγή για τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια banoffee που θα ενθουσιάσουν τόσο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Θα χρειαστούμε:

  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ. θρυμματισμένα ψίχουλα κράκερ Graham
  • 1 κ.γ. σκόνη εσπρέσο
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 μπάρες  κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια 1/2.
  • 130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 115 γρ. ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας – κουβερτούρα
  • 6 κ.σ. από κατάστημα ή σπιτική dulce de leche, χωρισμένη
  • 1 μικρή μπανάνα, κομμένη σε φέτες.
  • 1 κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τα τρίμματα κράκερ Graham, τη σκόνη εσπρέσο και το αλάτι. Στο μεγάλο μπολ ενός μίξερ βάσης με το εξάρτημα κουπιών (ή σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ), χτυπήστε το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, ξύνοντας το κουπί και τις πλευρές του μπολ, μέχρι να γίνουν λεία και απαλά, 4 έως 5 λεπτά. Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέστε σιγά σιγά τα ξηρά υλικά. Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια και χτυπήστε για να ενωθούν πλήρως. Ξύστε τον πάτο και τις πλευρές του μπολ. Προσθέστε τα πατατάκια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αφαιρέστε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζύμη και ισιώστε με την παλάμη σας. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού dulce de leche στο κέντρο της ζύμης. Βγάλτε άλλη 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ζύμη, ισιώστε με την παλάμη σας και περάστε το πάνω από το dulce de leche. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τσιμπήστε τις πλευρές κλειστές και σχηματίστε έναν δίσκο πλάτους περίπου 3″ και πάχους 1/2″ περίπου. Πιέστε μια φέτα μπανάνας στην κορυφή της ζύμης. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να πάρετε 10 δίσκους. Τοποθετήστε σε λαδόκολλα και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.