Τα μπισκότα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ των παιδιών. Όμως καλό είναι να τα καταναλώνουν σε μια πιο ελαφριά εκδοχή και να μην επιβαρύνουν συνεχώς τον οργανισμό τους με πολλά λιπαρά. Αυτή η συνταγή με μήλο είναι γρήγορη, εύκολη και περιέχει σαν πρώτη ύλη το μήλο, ένα νόστιμο φρούτο που δίνει ξεχωριστή γεύση και λιγότερες θερμίδες. 

Υλικά

100γρ. αποξηραμένα μήλα

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100γρ. βούτυρο

100γρ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί. Χτυπάμε τα μήλα στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν και προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε για ένα λεπτό. Βγάζουμε 3 κ.σ. από το μείγμα και αφήνουμε το υπόλοιπο στην άκρη. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Χωρίζουμε τη ζύμη. Θα βγει περίπου 24 κομμάτια. Πλάθουμε σε μπαλάκια, τα τοποθετούμε στο ταψί και τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω για να δώσουμε ωραίο σχήμα. Πασπαλίζουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης: Απίθανη μακαρονόπιτα, έτοιμη σε λίγη ώρα