Πέρα από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ), κάνοντας σεξ, μπορείς να κολλήσεις και άλλα πράγματα. Κορωνοϊός, ιός της γρίπης και άλλες αρρώστιες απειλούν την σεξουαλική μας ζωή. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγουμε εξ ολοκλήρου την πράξη του έρωτα.

Πως θα προφυλαχτείτε εσύ και ο σύντροφός σου; 

κολλήσεις σεξ

Τι ισχύει για τις αρρώστιες; Μπορείς να κολλήσεις από το σεξ;

Οι περισσότερες αρρώστιες όπως η εποχική γρίπη μεταδίδονται κυρίως μέσω του αναπνευστικού μας συστήματος (μύτη, στόμα, πνεύμονες) από σταγονίδια που τις μεταφέρουν. Τα σταγονίδια αυτά «μολύνουν» τον αέρα που αναπνέουμε και τις επιφάνειες που αγγίζουμε. Έτσι, ο πιο εύκολος τρόπος να κολλήσουμε κάτι είναι μέσω των υγρών που κυκλοφορούν σε μορφή σταγονιδίων στον αέρα που αναπνέουμε.

Συνεπώς, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο κοροναϊός ή ότι ο ιός της γρίπης μπορούν να ζήσουν στο σπέρμα και σε κολπικά υγρά. Παρομοίως, δεν έχει αποδειχτεί ότι ο ιός μπορεί να μεταφερθεί με την διείσδυση. Δεν μολύνουν τα γεννητικά μας όργανα.

Φυσικά, για να φτάσετε στο σημείο να κάνετε σεξ, τότε λογικά έχεις ήδη εκτεθεί στο αναπνευστικό του σύστημα.

κολλήσεις σεξ

Και όμως, ναι. Μπορείτε να κάνετε σεξ με τις κατάλληλες προφυλάξεις

Θεωρητικά όμως, εάν είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και ο νοσούντας φοράει μάσκα, αποφύγετε τα φιλιά και προτιμήσετε στάσεις που δεν φέρνουν τα πρόσωπά σας σε άμεση επαφή (π.χ. doggy ή «κουταλάκι»), μπορεί να μην φτάσετε σε σημείο να νοσήσετε. Επίσης, καλό θα ήταν να αναβάλετε το στοματικό σεξ για λίγο. Ειδικά, εάν έχετε παραπάνω από έναν συντρόφους.

Προσπαθήστε κατά την διάρκεια του σεξ να μην αγγίζετε το πρόσωπο σας ή του συντρόφου σας. Γενικά, αποφύγετε τα πολλά χάδια και τα αγγίγματα. Θα πρέπει αναγκαστικά το σεξ να είναι πιο «ωμό». Εάν φοβάστε μην χάσετε τον ρομαντισμό, μπορείτε να σκεφτείτε ένα σενάριο και να κάνετε roleplay, ή να μιλάτε γλυκά ο ένας στον άλλον. Από το να μην κάνετε καθόλου σεξ, κάτι είναι και αυτό.

Επίσης, σε καμία περίπτωση μην κρύψετε το γεγονός ότι είστε άρρωστοι για να μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε σεξ. Αντίστοιχα, μην κάνετε σεξ με κάποιον που είναι άρρωστος μόνο και μόνο για να μην τον πληγώσετε. Αποφύγετε τις πιθανότητες να κολλήσετε κάτι μέσω του μολυσμένου αναπνευστικού του συστήματος.

Ακόμη και εάν λάβετε όλες τις προφυλάξεις, μην κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας όσο συχνά όσο όταν δεν υπάρχει κίνδυνος.

Νούμερο 1 κανόνας για σεξουαλική πράξη και μη: Πλένετε καλά τα χέρια σας! Τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα!

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσετε να προστατευτείτε από τους υπόλοιπους κινδύνους. Φοράτε πάντα προφυλακτικό καθ’όλη την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Δεν υπάρχει μόνο ο κίνδυνος να κολλήσεις κορονοϊο κατά την διάρκεια του σεξ αλλά και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).

κολλήσεις σεξ