Μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του Hollywood, η Natalie Portman μιλάει στο Variety για την καριέρα της στην υποκριτική και για την απόφαση της να δημιουργήσει την δική της γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα, Angel City F.C.
Μια ταινία που αναμένουμε, στην οποία πρωταγωνιστεί είναι το Thor: Love and Thunder, το οποίο θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Ιουλίου.

Σχετικά με την ταινία λέει η ίδια: «Στο Black Swan μου ζήτησαν να γίνω όσο μικρότερη γίνεται. Εδώ μου ζήτησαν να γίνω όσο μεγαλύτερη μπορώ. Ήταν μια υπέροχη δοκιμασία – αλλά και ψυχική κατάσταση για μένα ως γυναίκα».
«Όταν είδα τις αντιδράσεις και το πώς είναι να σε αντιμετωπίζουν ως μεγάλη, κατάλαβα πόσο διαφορετικό είναι να βιώνεις τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο. Επειδή είμαι μικρόσωμη -κι επειδή ξεκίνησα όταν ήμουν παιδί- πολλές φορές νιώθω μικρότερη, μικρή γενικώς, χαριτωμένη. Και γι’αυτό παρουσιάζω κι εγώ τον εαυτό μου έτσι».

Τώρα η Portman, βρίσκεται στα γυρίσματα της σειράς Lady in the Lake, τα οποία γίνονται στην Βαλτιμόρη. Η ίδια είναι πρωταγωνίστρια αλλά και παραγωγός στην σειρά. Η Natalie προσπαθεί να προσλάβει άτομα από διαφορετικά background διότι θέλει να υποστηρίξει την φυλετική ισότητα. Η ίδια λέει, «Αυτό είναι το καλύτερο κινηματογραφικό συνεργείο με το οποίο έχω δουλέψει αλλά, παρόλο που είναι το πιο diverse από κάθε άλλη ταινία στην οποία έχω δουλέψει, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά αν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο που αντιπροσωπεύει πραγματικά την κοινωνία στην οποία ζούμε».

Εκτός όμως από την υποστήριξη της ισότητας στον κινηματογράφο προσπαθεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς και για αυτόν τον λόγο δημιούργησε την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, Angel City F.C.

«Σπάνια έχεις μια τόσο άμεση σύγκριση, με ανθρώπους να κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα, με τον ίδιο εργοδότη και με ξεκάθαρη επιτυχία ή αποτυχία».

«Μπορείς να δεις ποιος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ποιος δεν κέρδισε, πόσοι αγώνες, πόσα γκολ. Τα στατιστικά κάνουν τη σύγκριση αντικειμενική».

 

«Για κάποιο λόγο πίστευα ότι, μόλις καταλάβαινε ότι έπαιζαν γυναίκες, θα σταματούσε να βλέπει, αλλά δεν έκανε καμία διαφορά. Ένα παιδί που αγαπά το άθλημα θέλει να δει καλούς παίκτες. Όλη μου τη ζωή πίστευα ότι με ενδιέφερε να βλέπω ανδρικό μπάσκετ, ανδρικό baseball, ανδρικό football και ποδόσφαιρο. Και αυτό ισχύει. Όντως μου αρέσει να βλέπω καλούς παίκτες να αγωνίζονται στο άθλημά τους, ανεξαρτήτως όμως φύλου. Γιατί ένας άντρας να μη θέλει να παρακολουθήσει έναν αγώνα γιατί αγωνίζονται γυναίκες;», λέει η ίδια.