Αυτή η κρεμώδης καροτόσουπα είναι τόσο εύκολη αλλά έχει απίστευτη γεύση που θα δοκιμάσεις μόνο σε γκουρμέ εστιατόρια. Έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά είναι ιδανική για τις ημέρες που έχει κρύο.

Υλικά

1 πακέτο μπεικον

1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους

1 ματσάκι σέλινο

2 κιλά καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές αλάτι

1/8 πιπέρι

4 φλ ζωμό κοτόπουλου

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 φλ γάλα

1/2 κρέμα γάλακτος

2 κσ μαϊντανό

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το μπεικον σε μια κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε 4 φλ ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αφαιρούμε τη σούπα και με ένα ραβδομπλέντερ κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ. Επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Σερβίρουμε αμέσως.