Νοστιμότατη συνταγή που έρχεται από την Ουγγαρία, αυτή η μανιταρόσουπα θα είναι δίπλα σου και στις λιγούρες αλλά και όταν θα θέλεις κάτι ζεστό στην καρδιά του χειμώνα.

Υλικά

4 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο

1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα
1 ½ φλιτζάνια λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι και αποξηραμένη σκόνη μανιταριού
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 ½ ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας  γλυκιά πάπρικα και χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού άνηθο
1 φλιτζάνι γάλα
⅓ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια με το βούτυρο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε άνηθο, θυμάρι, και πάπρικα μαγειρεύοντας για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Πασπαλίζουμε με τριμμένο σκόρδο και τη σκόνη μανιταριού ανακατεύοντας για ακόμα 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει.Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα και το αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα ανακατεύοντας για 10 λεπτάακόμα. Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό!