Τις Κυριακές συνήθως μαζεύονται όλοι οι φίλοι στο σπίτι; Και επειδή δεν θέλεις να παραγγέλνεις συνέχεια απέξω αλλά θες και κάτι εντυπωσιακό και γευστικό και κυρίως… ιδιαίτερο τι λες να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή;

Υλικά

1/2 κσ λάδι καρύδας
5 φέτες μπέικον
1 1/2 κιλά άπαχο βοδινό κρέας κιμά
1 μεσαίο κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
1/2 σούπας σούπας Worcestershire
1 κουταλιά σούπας κίτρινη μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα καυτερή
2 κουταλιές της σούπας μπάρμπεκιου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα τυριού μπύρας:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι υ για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι kaiser
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι τυρί gouda
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον για 10 λεπτά περίπου, στη συνέχεια το αφήνουμε να στραγγίξει. Σειρά έχει ο κιμάς εως ότου να μην είναι ροζ δηλαδή 6 λεπτά. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος προσθέτουμε μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε κέτσαπ, σάλτσα Worcestershire, μουστάρδα, σάλτσα μπάρμπεκιου, αλάτι και πιπέρι και φυσικά το μπέικον. Ανακατεύουμε και μειώνουμε τη θερμοκρασία μαγειρεύοντας για 8 λεπτά.

Για τη σάλτσα μπύρας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μολις λιώσει χτυπάμε με το αλεύρι για περίπου 3 λεπτά. Περιχύνουμε με το γάλα και τη μπύρα. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και περιχύνουμε με τα 2 τυριά,το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε περίπου 1/3 του φλιτζανιού της σάλτσας στο μείγμα με τον κιμά κρατώντας το υπόλοιπο για το σερβίρισμα.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και προσθέτουμε 3 κουταλιές από το μείγμα του κιμά και 2 από τη σάλτσα. Απολαμβάνουμε αμέσως μαζί με την αγαπημένη μας μπύρα Kaiser!

Η νέα καμπάνια της Kaiser, μέσα από μια κλασική κινηματογραφική σκηνή, υπενθυμίζει ότι όσοι ξέρουν από μπύρα, μπορούν να αναγνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα σε… μια Μπύρα και μια Kaiser.Η ταινία, έχοντας ως πηγή έμπνευσης το χαρακτηριστικό motto της Kaiser, «Μπύρα ή Kaiser», εξελίσσεται σε ένα ιδιαίτερο bar, με παρόντες πολλούς γνώστες της μπύρας. Το bar  επισκέπτεται ένας άντρας, ζητώντας να απολαύσει… μια μπύρα! Με την δήλωση αυτή, η ατμόσφαιρα αλλάζει αστραπιαία, με τον bartender και τους θαμώνες να ξαφνιάζονται και έκπληκτοι να περιμένουν τον κεντρικό ήρωα να αντιληφθεί το λάθος του που δεν επέλεξε μια Kaiser, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, η Kaiser δεν είναι απλά μια μπύρα! Ο πρωταγωνιστής, με τη βοήθεια των θαμώνων, το αντιλαμβάνεται και ζητά τελικά να απολαύσει την απόλυτη εμπειρία μίας Kaiser.

Η Kaiser, η Νο1 μπύρα Pilsner, ξεχωρίζει για τη μοναδική γεύση της αλλά και την κορυφαία ποιότητα της. Οι 5 εκλεκτές ποικιλίες κριθαριού και 3 προσεκτικά επιλεγμένοι τύποι λυκίσκου που χρησιμοποιούνται για την ζύμωσή της, η αργή ωρίμανσή της, το βαθύ χρυσαφί χρώμα και ο πλούσιος αφρός της είναι οι λόγοι που καθιστούν την Kaiser, κάτι παραπάνω από μία μπύρα.