Αυτό το ελαφρύ και κρεμώδες ντιπ με φέτα είναι εύκολο να γίνει. Αποτελεί ένα ιδανικό ντιπ για να το σερβίρετε με ποτά ή είναι υπέροχο ως απλό ορεκτικό. Σερβίρετε με ψωμί, πατατάκια ή κριτσίνια για ντιπ.

Υλικά

  • 200g φέτα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού za’atar (μίγμα μπαχαρικών όπως ρίγανη, μαντζουράνα ή θυμάρι και γήινα μπαχαρικά όπως κύμινο και κόλιανδρος, με σουσάμι, αλάτι και το πιο σημαντικό συστατικό από όλα… σουμάκ!)
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
  • 50g αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλατισμένα ή καπνιστά, χοντροκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μίνι μπλέντερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Καρυκεύουμε με το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  2. Ρίξτε ένα κουτάλι σε ένα μπολ και ανακατέψτε με την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τον άνηθο. Σερβίρουμε με za’atar, σπόρους ροδιού και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Καλή απόλαυση!