Ο διάσημος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ, γνωστός για τις ταινίες “MASH” και “The Hunger Games”, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών. 

Ο γιος του, Κίφερ Σάδερλαντ, ανακοίνωσε το θάνατο του πατέρα του με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Χ, όπου έγραψε:

«Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Donald Sutherland, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά». 


Ο Κίφερ τον περιέγραψε ως έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου και τόνισε την αφοσίωση και την αγάπη του για την τέχνη του. Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ αφήνει πίσω τη σύζυγό του Φρανσίν Ρακέτ, τους γιους του Ρόεγκ, Ρόσιφ, Άνγκους και Κίφερ, την κόρη του Ρέιτσελ και τέσσερα εγγόνια.

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ γεννήθηκε στο Σεντ Τζον του Νιού Μπράνσγουικ του Καναδά. Η καταγωγή του περιλαμβάνει τη σκωτσέζικη, καθώς και τη γερμανική και την αγγλική. Όταν ο Σάδερλαντ ήταν παιδί, είχε ρευματικό πυρετό, ηπατίτιδα και πολιομυελίτιδα.  Σπούδασε στο Victoria College και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Σπούδασε υποκριτική London Academy of Music and Dramatic Art. Ο Σάδερλαντ ξεκίνησε να εργάζεται ως ραδιοφωνικός DJ σε ηλικία 14 ετών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.