Ο ηθοποιός  Ράιαν Γκράνθαμ, ο οποίος έπαιζε στην δημοφιλή σειρά Riverdale, τον περασμένο Μάρτιο ομολόγησε την δολοφονία της 64χρονης μητέρας του. Ένα χρόνο μετά αποκαλύπτεται πως ο ίδιος σχεδίαζε να σκοτώσει και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  CBC ο Γκράνθαμ πυροβόλησε την μητέρα του και κατηγορήθηκε για δολοφονία πρώτου βαθμού.
Στο δικαστήριο που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρθηκε πως ο ηθοποιός έκανε πρόβες την δολοφονία και την τραβούσε σε βίντεο. Επίσης και την ώρα της δολοφονίας ο νεαρός έδειξε το σώμα της μητέρας του μετά το φόνο. Μια μέρα μετά την δολοφονία πήρε το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το εξοχικό της οικογένειας του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, όμως δεν έφτασε ποτέ εκεί καθώς πήγε στην αστυνομία για να παραδοθεί. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τρία όπλα, πυρομαχικά, βόμβες μολότοφ και προμήθειες για κάμπινγκ.

Ο ίδιος μίλησε στην αστυνομία για το σχέδιο του να σκοτώσει τον πρωθυπουργό αλλά βρέθηκαν και αποσπάσματα αο το ημερολόγιο του.

Σε ένα απόσπασμα είχε γράψει:
«Λυπάμαι πολύ μαμά, λυπάμαι πολύ, μισώ τον εαυτό μου», «Υπάρχουν πολλά μέσα ενημέρωσης για μένα εκεί έξω… κινηματογράφος και τηλεόραση… εκατοντάδες ώρες για μένα που μπορούν να προβληθούν και να αναλυθούν… Κανείς δεν θα καταλάβει».

Με βάση τις ψυχιατρικές αναφορές ο Γκράνθαμ είχε μια «έντονη περίοδο κλινικής κατάθλιψης» και αυτό οφείλονταν στη χρήσης κάνναβης, την κατάθλιψη και το μίσος για τον εαυτό του καθώς είχε διαπράξει και απόπειρα αυτοκτονίας.