Ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω της καραντίνας έχει ρίξει λίγο την ψυχολογία μας και όχι άδικα. Είτε δουλεύεις με τηλεδιάσκεψη είτε αράζεις στον καναπέ, ένας τρόπος να νιώσεις καλύτερα είναι να ντυθείς και να βαφτείς. Ο λόγος είναι πολύ απλός και έχει να κάνει από τη μία με την επανάληψη διαδικασιών της προηγούμενης καθημερινότητάς σου και από την άλλη με το να δεις τον εαυτό σου πιο περιποιημένο και να ανέβει η αυτοπεποίθησή σου.

Είτε για τώρα είτε για τη ζωή #μετάτηνκαραντίνα, τα tips που αφορούν το μακιγιάζ είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Με την καρδιά μας στο Παρίσι (που όπως φαίνεται θα αργήσουμε να ξαναδούμε) χαζέψαμε τις φωτογραφίες από την επίδειξη μόδας του Kenzo (ναι τότε που γινόντουσαν ακόμα επιδείξεις) και το πιο-φυσικό-πεθαίνεις makeup look των μοντέλων που επιμελήθηκε ο Olivier Tissot, skincare expert της Embryolisse.

Κάθε προϊόν που έχει δοκιμαστεί σε μοντέλα υπό συνθήκες πίεσης σε μια πασαρέλα είναι σίγουρα καλή πρόταση και για το δικό σου μακιγιάζ. Ο Tissot πάντως ισχυρίζεται ότι η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι βασικό βήμα για να πετύχεις ένα μακιγιάζ που διαρκεί ώρες.

«Ένα καλό ενυδατικό προϊόν προστατεύει την επιδερμίδα, μειώνει την κοκκινίλα, τις ατέλειες και εξασφαλίζει τη διάρκεια του μακιγιάζ. Μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα χαρίζει μια φρέσκια, τονωμένη εμφάνιση. Είναι ένα σημαντικό βήμα για ένα άψογο make-up look», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα βήματα για να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου;

  1. Απομακρύνεις ίχνη λιπαρότητας και ρύπους με τη Micellar Lotion (με φόρμουλα από μικκύλια για αίσθηση φρεσκάδας).
  2. Απλώνεις στο πρόσωπο τις σταγόνες Lait-Creme Concentre κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
  3. Αν έχεις μεικτή επιδερμίδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Hydra-Mat Emulsion για να αποφύγεις την ανεπιθύμητη γυαλάδα στο σημείο Τ του προσώπου.
  4. Εφαρμόζεις το στικ Radiant Eye για να ανανεώσεις την περιοχή των ματιών εξαφανίζοντας τα σημάδια κούρασης.
  5. Ολοκληρώνεις με την Cicalisse SOS Restorative Cream για να συνεφέρεις τα σκασμένα σου χείλη και να τους δώσεις ζωντάνια.