Η μόκα – καφές με γεύση σοκολάτας – είναι μια απόλαυση το πρωί ή μετά το δείπνο.

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας πολύ δυνατός ζεστός μαύρος στιγμιαίος καφές ή καφές φίλτρου
  • 150ml γάλα πλήρες

Μέθοδος

  1. Ανακατέψτε τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι που χωράει περίπου 250ml. Ρίχνουμε τον καφέ στο μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν το κακάο και η ζάχαρη.
  2. Ρίξτε το γάλα σε έναν ηλεκτρικό αφροποιητή γάλακτος, αν έχετε, και αρχίστε να αφρίζετε. Εναλλακτικά, ρίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνουμε απαλά, ανακατεύοντας τακτικά – μην το αφήνουμε να σιγοβράσει ή να βράσει. Χρησιμοποιήστε έναν φορητό αφροποιητή γάλακτος ή ένα σύρμα σιλικόνης για να ανακατέψετε μέχρι να αφρατέψει.
  3. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα στον καφέ, ξεκινώντας κρατώντας το φλιτζάνι σε ελαφριά γωνία, προς το γάλα. Ολοκληρώνουμε γαρνίροντας με τον αφρό. Σερβίρετε αμέσως, ανακατεύοντας καλά πριν το πιείτε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

 

Κέικ μανταρίνι: Φανταστικό για τα παιδιά!