Δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς. Συνηθίζουμε να το συνδέουμε αποκλειστικά με αυτήν αλλά ξεχνάμε πως είναι πρωτίστως θέμα υγείας. Τα παραπάνω κιλά στην κοιλιά έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με πολλές δυσάρεστες ασθένεις. Μπορεί να είσαι νεαρή και να μην σε απασχολεί καθόλου αυτό, ωστόσο πρέπει να μαθαίνουμε από νωρίς να διατηρούμε το σώμα μας σε καλή κατάσταση γιατί στη συνέχεια είναι γνωστό πως οι συνήθειες κόβονται δύσκολα. Έτσι λοιπόν για να προσέχεις την πολύτιμη υγεία σου αλλά και για να φορέσεις ξανά εκείνο το παλιό αγαπημένο τζιν, οι 5 παρακάτω κανόνες θα σε κάνουν να προσέχεις τα κιλά σου και να αποκτήσεις μία sexy κοιλιά!

Άσε τις δίαιτες, φάε υγιεινά
Έχεις ακούσει διάφορες απόψεις, χιλιάδες φορές. Η καλύτερη δίαιτα είναι της μπανάνας. Όχι, η καλύτερη είναι του ανανά. Όχι, για να γίνεις μοντέλο πρέπει να μην ξαναφάς στη ζωή σου υδατάνθρακες. Όποια από τις παραπάνω και να ακολουθήσεις θα χάσεις κάποια κιλά αλλά το μυαλό σου εξαντλείται από την προσήλωση που απαιτείται για να ακολουθήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο διατροφής. Μην το κάνεις. Φάε νόστιμα και υγιεινά πιάτα που θα ικανοποιούν την αίσθηση της γεύσης. Φρούτα, λαχανικά, ολικής αλέσεως προϊόντα, σολωμός, πράσινο τσάι, κοτόπουλο, οι επιλογές είναι πάρα πολλές και καλύπτουν τα πάντα.

Φάε απλά
Όταν πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ πρέπει να μάθεις να περνάς περισσότερο χρόνο εκεί που βρίσκονται τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά και όχι στα ράφια με τα επεξεργασμένα φαγητά. Εάν κοιτάξεις τις συσκευασίες τους θα διαβάσεις ένα σωρό άγνωστα συστατικά, χημικά τρικ που σκοπό έχουν να ιντριγκάρουν μόνο συγκεκριμένους αισθητήρες της γλώσσας σου, όπως το αλμυρό και το γλυκό. Πρέπει να μάθεις να τρως φαγητά που έχουν ελάχιστα συστατικά. Το καλύτερο θα είναι μόνο ένα.

Συχνά γεύματα
Την πείνα την ελέγχεις ουσιαστικά με το να κοντρολάεις τις ανάγκες ενέργειας που έχει το σώμα σου. Εάν τρως τακτικά το σώμα σου σκέφτεται κανονικά και το μυαλό δεν ξεφεύγει προς τη λαιμαργία. Τρώγε κάθε τρεις ώρες, ξεκινώντας πάντα από το πρωινό. Εκείνοι που δεν παίρνουν πρωινό έχουν τέσσερις φορές παραπάνω κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκοι. Εάν τρως τακτικά θα χάσεις κιλά γιατί απλά θα είσαι χορτάτη και το μυαλό σου θα είναι στη θέση του και θα σκέφτεται λογικά.

Πιες νερό, όχι ζάχαρη
Όταν ξυπνήσεις το πρωί πιες ένα ποτήρι νερό. Το ίδιο ένα-δυο ώρες πιο μετά, ακόμα ένα πριν το μεσημεριανό. Δεν τελειώσαμε. Άλλο ένα το απόγευμα, ένα πριν το δείπνο. Αυτή η συνήθεια μπορεί να μειώσει την “πείνα” για αναψυκτικά από την οποία δυστυχώς πάσχουν πολλοί και πολλές. Μέχρι και 450 θερμίδες την ημέρα φορτώνονται ορισμένοι από τα αναψυκτικά που είναι γεμάτα γλυκαντικά. Και στα αναψυκτικά, προσθέστε και τον περίφημο καφέ αλλά και το τσάι σας.

Μάθε να μαγειρεύεις
Ξεκούραστο το delivery αλλά κοστίζει. Όχι μόνο στην τσέπη σου αλλά και στον έλεγχο της ζωής σου. Έχουν την πρώτη και τελευταία λέξη στην υγεία σου και στη διατροφή σου και αν το καλοσκεφτείς είναι ένα τεράστιο λάθος. Ένα μαγειρεμένο φαγητό σου δίνει ανεκτίμητη ψυχική ικανοποίηση, κάνει καλό στην τσέπη σου και φροντίζει ώστε η διατροφή σου να μην παρεκτρέπεται.