Τι χειρότερο από το αποθηκευμένο λίπος στην κοιλιά; Δημιουργεί προβλήματα στα ρούχα ενώ δίνει και αντιαισθητική όψη στο σώμα, ειδικά αν είναι συσσωρευμένο εκεί. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους 7 τρόπους για μέση… δαχτυλίδι!

  • Μην σταματάς την κίνηση

Το σημαντικότερο πράγματα με το λίπος είναι πως φεύγει εύκολα και γρήγορα με την αεροβική άσκηση. Το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το κολύμπι δίνουν αποτελέσματα, οπότε η λύση για να φύγει το συσσωρευμένο λίπος από την κοιλιά είναι το να μην… κάθεσαι! Έρευνα του Duke University, έδειξε πως το jogging για 5 χιλιόμετρα είναι αρκετό για να λιώσει το λίπος!

  • «Φόρτωσε» πρωτεΐνες στην διατροφή

Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για να παραμένεις αδύνατη. Γιατί όμως; Οι επιστήμονες έδειξαν πως το σώμα παράγει ινσουλίνη αν οι μύες σου δεν ανταποκρίνονται σωστά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο σώμα και έτσι και στην κοιλιά. Σε έρευνα, οι παχύσαρκες γυναίκες που ακολούθησαν δίαιτα με 30% πρωτεΐνη στην διατροφή τους είχαν απώλεια λίπους ίδιου ποσοστού!

  • Πιες… ξύδι!

Μια ακόμη έρευνα ήρθε να ρίξει… φως στις ιδιότητες του ξυδιού καθώς οι υπέρβαροι άνθρωποι που κατανάλωναν για οκτώ εβδομάδες ένα κουταλάκι ημερησίως, παρουσίασαν μείωση λίπους. Η θεωρία που ανέπτυξαν οι Ιάπωνες επιστήμονες, είναι πως το ακετικό οξύ που υπάρχει στο ξύδι «καίει» το λίπος, οπότε είναι… ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνεις!

  • Γιόγκα η… θαυματουργή!

Οι γυναίκες που ακολούθησαν πρόγραμμα εκγύμνασης με γιόγκα έχασαν μεγάλο ποσοστό υποδόριου λίπους, σύμφωνα με έρευνα του 2012. Η βασική αρχή είναι πως κάθε άσκηση που έχει σαν στόχο την ηρεμία μπορεί να βοηθήσει. Το κλειδί είναι η κορτιζόλη, την οποία εκκρίνει ο οργανισμός όταν έχει άγχος και ευθύνεται για το λίπος, η οποία με την ηρεμία φεύγει αφήνοντας το σώμα «ελεύθερο».

  1. Μάζεψε ύπνο

Η καθημερινότητα έχει προκαλέσει την μείωση ύπνου και σύμφωνα με έρευνα του Wake Forest University, αν κοιμάσαι λιγότερο από πέντε ώρες τότε υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα πάχος. Ιδανικές ώρες ύπνου είναι οι 8, επειδή ωστόσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται πλέον στις μέρες μας, οι επιστήμονες τονίζουν πως πάνω από 6 είναι ΟΚ.

  • Μην σε… πλακώνει το πάπλωμα τα Σαββατοκύριακα

Νέα έρευνα, αυτή τη φορά από το Brigham Young University, έδειξε πως οι γυναίκες που κοιμούνται κάθε μέρα την ίδια ώρα είχαν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους. Οι ακατάστατες ώρες ύπνου προκαλούν μπέρδεμα στο βιολογικό ρολόι και έτσι αυξάνει την κορτιζόλη. Οπότε, τα Σαββατοκύριακα κοιμήσου μια ώρα παραπάνω αλλά όχι μέχρι να… μεσημεριάσει!

  • Πιες τσάι

Το τσάι, και ιδιαίτερα το πράσινο, είναι πλούσιο σε κατεχίνες, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα δυνατότερα αντιοξειδωτικά που κυκλοφορούν στην φύση. Σε έρευνα που έγινε, τα άτομα που γυμναζόντουσαν ελαφρά και έπαιρναν ημερησίως 625 mg ημερησίως από πράσινο τσάι, είχαν μείωση του λίπους στην κοιλιά. Όχι και άσχημα…