Όταν το γνώρισες το αγάπησες από τη πρώτη γουλιά τώρα έχεις τη δυνατότητα να το απολαύσεις στο Negroni Week! Από τις 24 μέχρι και τις 30 Ιουνίου μπορείς να απολαύσεις για 7η χρονιά το Negroni Week 2019, τη γιορτή του διάσημου, αγαπημένου cocktail Negroni. Το Negroni Week, το διεθνές φιλανθρωπικό εγχείρημα, το οποίο ξεκίνησε το Imbibe. Για ακόμη μία χρονιά, όλοι θα ενωθούν με στόχο να συγκεντρώσουν  χρήματα για φιλανθρωπικές δράσεις, ενώ ταυτόχρονα θα γιορτάσουν το κατακόκκινο cocktail, βασισμένο στο Campari. Η χρονιά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρωτοβουλία, καθώς το 2019 σηματοδοτεί τα 100 χρόνια Negroni: #N100. Τι άλλο όμως θα ήθελες να μάθεις;

Πότε ξεκίνησε όμως το Negroni Week;

Το Negroni Week ξεκίνησε το 2013 με τη συμμετοχή περίπου 100 μπαρ ενώ σήμερα περιλαμβάνει σχεδόν 10.000 σημεία σε 87 χώρες. Μάλιστα, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη και 4η παγκοσμίως, στις περσινές συμμετοχές, ενώ φέτος, ο θεσμός σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετεχόντων, με σχεδόν 2.000 μαγαζιά να ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δράση του αγαπημένου Campari.

Πώς θα ανεβάσεις την αγαπημένη Negroni στιγμή σου; 

Στο πλαίσιο του Negroni Week, το Campari Greece διευρύνει την προσφορά ακόμη περισσότερο, καλώντας τους καταναλωτές να μοιραστούν στο Instagram τη «Negroni στιγμή τους». Με σήμανση #cheersforthecause και #nonegroniwithoutcampari, όσα περισσότερα posts «ανέβουν» τόσα περισσότερα χρήματα θα συγκεντρωθούν για τη στήριξη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης GIVMED | Share medicine Share life, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για ευπαθείς ομάδες, για γρήγορη και δωρεάν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται.

Πότε ξεκινάνε οι εορτασμοί; 

Οι δράσεις για τα 100 χρόνια Negroni θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουνίου στη Φλωρεντία, τη γενέτειρα του εμβληματικού cocktail, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας σειράς φιλανθρωπικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον κόσμο με σκοπό να τιμήσουν τον κόμη Camillo Negroni, τον άνθρωπο που ενέπνευσε το Negroni. Διεθνείς bartenders θα συγκεντρωθούν από όλο τον κόσμο για να προετοιμάσουν τις εναλλακτικές τους προτάσεις για το Negroni στη Φλωρεντία.

Πώς γεννήθηκε το Negroni; 

Στην πόλη της Φλωρεντίας 100 χρόνια πριν, ο διάσημος Κόμης Camillo Negroni δημιούργησε το πρώτο Negroni στο Caffé Cassoni, όταν ζήτησε από τον μπάρμαν Fosco Scarselli να κάνει πιο δυνατό το αγαπημένο του cocktail – το Americano – αντικαθιστώντας τη σόδα με λίγο τζιν. Ο Scarselli προσέθεσε ως γαρνιτούρα μια φλούδα πορτοκαλιού, αντί για τη φέτα λεμονιού. Έτσι, γεννήθηκε το Negroni.

Πώς μπορώ να φτιάξω το δικό μου Negroni; 

Υλικά συνταγής:

  • 1 μέρος Campari
  • 1 μέρος Cinzano Vermouth Rosso 1757
  • 1 μέρος Bulldog London Dry Gin

Οδηγίες συνταγής:

  • Ρίχνουμε όλα τα συστατικά απευθείας σε ένα χαμηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο
  • Ανακατεύουμε απαλά
  • Γαρνίρουμε με μια κομμένη φέτα πορτοκαλί

Πώς λειτουργεί το  Negroni Week;

Το Negroni Week είναι ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε bartenders, bars και στους λάτρεις του Negroni σε όλο τον κόσμο να συγκεντρώσουν χρήματα για καλό σκοπό. Κατά τη διάρκεια του Negroni Week, τα καταστήματα που θα συμμετέχουν θα υποστηρίξουν πάνω από 40 φιλανθρωπικές οργανώσεις, αποτελώντας παράλληλα και μια απίθανη ευκαιρία να δοκιμάσετε μοναδικές δημιουργίες cocktail.