Αν είσαι single εν μέσω πανδημίας, το online dating είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσεις μια νέα σελίδα στην ερωτική σου ζωή. Επειδή είσαι όλη μέρα με το κινητό ανά χείρας, αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεσαι εξάσκηση για να το κάνεις σωστά. Στο αχανή κόσμο του Διαδικτύου σίγουρα θα συναντήσεις πολλά και διαφορετικά άτομα. Θέλει όμως υπομονή για να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο και να μη χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο με αυτά που θα βρεθούν μπροστά σου. Με τα κατάλληλα tips θα μάθεις να ξεχωρίζεις ποιοι σου ταιριάζουν περισσότερο και ποιους θα πρέπει να απορρίψεις κατευθείαν.

Δες, λοιπόν, στη συνέχεια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνεις ειδικός στο online dating

Κάνε αυτό που νιώθεις σωστό για σένα: Να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν προσπαθείς να βρεις απλώς έναν άντρα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι κάποιος συμβατός με αυτό που είσαι. Γι’ αυτό μην προσποιείσαι και μην κάνεις λάθη που θα τα βρεις μπροστά σου μετά. Να είσαι ειλικρινής με τα ενδιαφέροντα, την εμφάνιση και τα πράγματα που αναζητάς σε κάποιον. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ανοίγεσαι στον καθένα. Όλα με μέτρο.

-Μην πιέζεις τα πράγματα: Πολλές φορές θα χρειαστεί να περιμένεις καιρό για να μιλήσεις με το κατάλληλο άτομο στο chat που θα ταιριάξετε και θα κάνετε το τέλειο match. Καλό είναι να είσαι χαλαρή στην όλη διαδικασία και να μη βιάζεσαι. Ό,τι είναι να γίνει, θα προκύψει από μόνο του και στον κατάλληλο χρόνο.

-Μη φοβάσαι να ξεκινήσεις συζήτηση: Δεν είναι κακό να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, λέγοντας απλά ένα “γεια”! Δε χρειάζεται να έχεις προκαταλήψεις ή να είσαι ντροπαλή όταν γνωρίζεις κάποιον από το Διαδίκτυο. “Φόρεσε” τη διάθεση για φλερτ και ξεκίνα!

Μην παραμένεις στην εφαρμογή: Αν κάποιος σου αρέσει σε ένα chat από εφαρμογή, φρόντισε να το διερευνήσεις λίγο περισσότερο. Ζήτα να συνεχίσετε τη συζήτηση στο Viber ή το Facebook για να δεις αν όντως μιλάς με αυτόν που νομίζεις. Αν μιλήσετε στο τηλέφωνο, ακόμα καλύτερα.

-Να έχεις plan B: Όταν συναντάς κάποιον που γνώρισες online, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να περάσεις μια ώρα αμηχανίας και να ανυπομονείς για την έξοδο. Προσπάθησε να παραμείνεις ευγενική, μην πεις κάποιο τραβηγμένο ψέμα, αλλά να έχεις μια δικαιολογία εύκαιρη για να εξαφανιστείς.