Η βασίλισσα Ελισάβετ, μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες που σημάδεψε τον 20ο αιώνα και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, δυστυχώς δεν βρίσκεται εν ζωή, καθώς έχασε τη μάχη με το θάνατο σε ηλικία 96 ετών. Ήδη από το πρωί σήμερα είχαν αρχίσει να φουντώνουν οι φήμες αναφορικά με την υγεία της, η οποία έδειχνε συνεχώς να επιδεινώνεται, με το παλάτι του Μπάκιγχαμ να αφήνει να εννοηθεί ότι η κατάσταση της υγείας της ήταν εξαιρετικά σοβαρή. Οι γιατροί της είχαν συστήσει ξεκούραση και να απέχει των καθηκόντων της, ωστόσο όπως τελικά εξελίχθηκε, το ραντεβού της βασίλισσας με τον θάνατο είχε ήδη φτάσει.

Άλλωστε, το γεγονός ότι είχαν ήδη βρεθεί κοντά της, στο κάστρο του Μπάλμορ στη Σκωτία, ο αγαπημένος της γιος Καρόλος μαζί με τη σύζυγο του Καμίλα, καθώς επίσης και τα εγγόνια της Χάρι και Ουίλλιαμ αποτελούσε και αυτό δείγμα για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Λίγο πριν τις 20:30, η βασίλισσα άφησε την τελευταία της πνοή (η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή από το BBC), ξεκινώντας για το αιώνιο ταξίδι, ζώντας μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν, αλλά και ζώντας η ίδια τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα του 20ου και 21ου αιώνα, καθώς διετέλεσε ως η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρίγκηπας Φίλιππος

H βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε το 1926 και το πλήρες όνομά της ήταν Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία.  Η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο το 1952 και είναι η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία. Ήταν το πρώτο παιδί του Αλβέρτου, Δούκα της Υόρκης (μετέπειτα Γεωργίου ΣΤ΄), και της συζύγου του Ελισάβετ, Δούκισσας της Υόρκης (μετέπειτα Βασίλισσας Ελισάβετ).

Όπως έγινε γνωστό, ο γιος της Κάρολος είναι από σήμερα ο βασιλιάς της Αγγλίας, με τα βρετανικά media να τον αποκαλούν ως «βασιλιάς Κάρολος ο 3ος». Θέλοντας να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του μητέρα ο βασιλιάς Κάρολος ανέφερε ότι «Πρόκειται για μια στιγμή μέγιστης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου». Οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν αναμφίβολα θα αποτελέσουν ημέρες θλίψης και οδύνης για την Μεγάλη Βρετανία, με το Ηνωμένο Βασίλειο να καλείται να μπει ουσιαστικά σε μια νέα εποχή.