Παγωτό cheesecake σπιτικό με φανταστικά κεράσια! Η καλοκαιρινή σου απόλαυση που θα γίνει συνήθεια!

Συστατικά

Για το παγωτό

  • 175g συμπυκνωμένο γάλα
  • 250ml διπλή κρέμα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
  • 3 κουταλιές της σούπας advocaat

Για τα κεράσια

  • 400g κατεψυγμένα κεράσια
  • 50g ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας kirsch, κονιάκ κεράσι, κονιάκ ή ρούμι

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε το παγωτό, ανακατέψτε το συμπυκνωμένο γάλα στην κρέμα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και μετά συνεχίστε το χτύπημα καθώς προσθέτετε το χυμό λεμονιού και λάιμ και το advocaat. Ρίξτε κουτάλι σε 2 μπανιέρες των 500ml και καταψύξτε για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Θυμηθείτε να το βγάλετε από την κατάψυξη 10-20 λεπτά πριν το σερβίρετε.
  2. Για να κάνετε τα κεράσια ιωβηλαίο, βάλτε τα κατεψυγμένα κεράσια, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαριά βάση, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα απαλά μέχρι να Τα κεράσια είναι ζεστά και έχουν αποπνέει μια λίμνη βαθύ κόκκινου χυμού.
  3. Τώρα για ένα μέρος για φλαμπέ. Κλείστε τη φωτιά κάτω από το τηγάνι, μετρήστε το kirsch ή το λικέρ που έχετε επιλέξει και στη συνέχεια βάλτε το μπουκάλι με ασφάλεια μακριά από την εστία. Ρίξτε το λικέρ στο τηγάνι και γρήγορα, χρησιμοποιώντας ένα μακρύ σπίρτο και στάσιμο στο χέρι, βάλτε φωτιά στην επιφάνεια που μόλις προσθέσατε το αλκοόλ και στροβιλίστε το τηγάνι. Θα ανάψει μόνο για λίγο, αλλά όταν η τελευταία φωτιά έχει τρεμόπαιξει, ρίξτε τα κεράσια και τους χυμούς τους σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα και αφήστε τους ανθρώπους να το βάλουν με κουτάλι πάνω από παγωτό.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Παγωτό φράουλα και μπανάνα χωρίς ζάχαρη