Οι ζέστες έφτασαν για τα καλά και το να δροσιστούμε είναι πλέον αναγκαίο. Γιατί να μην απολαύσουμε και το γλυκάκι μας ταυτόχρονα; Ας φτιάξουμε λοιπόν, σπιτικό παγωτό, εύκολα και με λίγα μόλις υλικά. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και αφού διαβάσετε την συνταγή, θα την θυμάστε για πάντα: 

Τι θα χρειαστείτε για το σπιτικό παγωτό;

  • φλ. κρέμα γάλακτος
  • φλ. πλήρες γάλα
  • ¾ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • κτσ αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε μέσα στο παγωτό. Από νιφάδες καρύδας, φρούτα του δάσους, ξηρούς καρπούς, τριμμένο μπισκότο μέχρι και σταγόνες σοκολάτας. 

σπιτικό παγωτό

Εκτέλεση Συνταγής 

  • Απλά ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη,τις βανίλιες και το αλάτι σε ένα τηγάνι. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Τώρα, ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη ώστε να παγώσει η κρεμά του παγωτού και να σφίξει.
  • Αφού αφήσουμε την κρέμα για μία ώρα στην κατάψυξη, τότε με ένα μίξερ χειρός την ανακατεύουμε για να αφρατέψει. Δεν χρειάζονται παραπάνω από 3 -4 λεπτά.
  • Ξανά βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη ώστε να αρχίσει να σταθεροποιείται. Έτσι, θα γίνει πολύ λείο σε υφή και βελούδινο. Εάν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία ώστε να μοιάζει ακόμη περισσότερο με παγωτό μηχανής.
  • Θα αρέσει σε όλους, ειδικά στα παιδιά. Καλή απόλαυση!

Τα μυστικά tips για το τέλειο σπιτικό παγωτό: 

  • Χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό σκεύος για να αποθηκεύσετε το παγωτό όσο αυτό κρυώνει. Καλό θα ήταν να το βρέξετε λίγο και να το τοποθετήσετε την κατάψυξη πριν αρχίσετε την διαδικασία. Επίσης, όταν θα ξανά βάλετε το παγωτό στην κατάψυξη χρησιμοποιήστε το ίδιο μεταλλικό σκεύος ώστε να μην γίνει κρέμα το παγωτό.
  • Πριν το σερβίρετε, αφήστε το για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να κάνετε scoop πολύ πιο εύκολα.
  • Μπορείτε να πάρετε σκέτα χωνάκια και να τα γεμίσετε με μπάλες από το υπέροχο σπιτικό παγωτό.

Δείτε ακόμη: Εκπληκτικό παγωτό ροδάκινο

σπιτικό παγωτό

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.