Οι πατάτες fondant είναι μια υπέροχη και απλή συνταγή που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση των πατατών με μια ελαφριά, αρωματική κρούστα. Ιδανική για συνοδευτικό σε κάθε γεύμα ή ακόμα και για ένα ελαφρύ μεσημεριανό σνακ, αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία και απολαμβάνεται από όλους. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε νόστιμες πατάτες με μια ελαφριά, τραγανή εξωτερική κρούστα και μαλακή, βελούδινη υφή στο εσωτερικό.
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση μικρές ή μεσαίες)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο)
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία των Πατατών:
- Ξεπλύνετε τις πατάτες και βεβαιωθείτε ότι είναι καλά καθαρές. Δεν είναι απαραίτητο να τις ξεφλουδίσετε, καθώς η φλούδα θα προσφέρει επιπλέον γεύση και υφή.
- Βράσιμο:
- Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα αλάτι. Βράστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να μην είναι τελείως μαγειρεμένες. Η εσωτερική υφή πρέπει να είναι ελαφρώς σφιχτή.
- Στραγγίξιμο και Κόψιμο:
- Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, κόψτε τις σε φέτες ή σε μικρούς κύβους, ανάλογα με το πώς τις προτιμάτε.
- Σοτάρισμα:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν το άρωμά τους.
- Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν με το μείγμα λαδιού και βουτύρου. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσή, τραγανή κρούστα.
- Προσθήκη Μυρωδικών:
- Προσθέστε το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ανακατεύοντας για να διανεμηθούν ομοιόμορφα πάνω στις πατάτες. Αλατίστε και πιπερώστε κατά βούληση.
- Σερβίρισμα:
- Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν λίγο πριν τις σερβίρετε. Είναι υπέροχες τόσο ζεστές όσο και σε θερμοκρασία δωματίου.
Αυτές οι πατάτες fodant αποτελούν την τέλεια επιλογή για ένα γεύμα γεμάτο γεύση και άρωμα, εύκολες στην προετοιμασία και εξαιρετικές για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά για να απολαύσετε μια ευχάριστη στιγμή. Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;