Η ακμή είναι μια κοινή δερματική διαταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε διάφορους τύπους ακμής. Οι βασικοί τύποι είναι τα σπυράκια, τα μαύρα ή τα λευκά στίγματα. Όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την αποφύγεις. Αν προσπαθήσεις να τηρήσεις τα παρακάτω να είσαι σίγουρη πως πλεον τα σπυράκια θα αποτελούν παρελθόν.

Κράτησε το πρόσωπο σου καθαρό. Είτε έχεις ακμή είτε όχι είναι σημαντικό να πλένεις το πρόσωπο σου δύο φορές την ημέρα για να αφαιρείς τις ακαθαρσίες και τα νεκρά κύτταρα. Το συχνότερο πλύσιμο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Χρησιμοποίησε χλιαρό και όχι καυτό νερό καθώς και ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου. Απέφυγε να τρίβεις σκληρά το δέρμα σου, αντί για αυτό χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί ή ακόμα καλύτερα τα χέρια σου.

Ώρα για ενυδάτωση. Πολλά προϊόντα ακμής περιέχουν συστατικά που προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα. Έτσι θα πρέπει να επιλέξεις μια ενυδατική κρέμα σύμφωνα με την επιδερμίδα σου. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετές για λιπαρό, ξηρό ή μεικτό δέρμα. 

Χρησιμοποίησε το μακιγιάζ με φειδώ. Για την ακρίβεια, όσο λιγότερο τόσο καλύτερο. Προσπάθησε να αποφύγεις το make up και δοκίμασε μια bb cream που είναι πιο απαλή σαν σύνθεση. Στο τέλος της ημέρας, εννοείται ότι πρέπει να ξεβαφτείς.

Κάνε πίσω τα μαλλιά σου. Μπορεί να σου φανεί παράδοξο αλλά θα πρέπει τα μαλλιά σου να είναι πίσω. Αν σκέφτεσαι να κόψεις για παράδειγμα αφέλειες καλύτερα να τις αποφύγεις καθώς θα σου δημιουργήσουν αρκετά σπυράκια στο μέτωπο. Αντί για αυτό επέλεξε ένα χτένισμα που να μην έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο κυρίως σε περιόδους έξαρσης.

Ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε εναν ορό. H SkinCeuticals, η αυθεντία στους αντιοξειδωτικούς ορούς, λανσάρει ένα νέο αντιοξειδωτικό ορό, τον ορό SILYMARIN CF, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος. Μετά από 6 χρόνια έρευνας, δημιουργήθηκε για 1η φορά ένας αντιοξειδωτικός ορός βιταμίνης C, που παρέχει προηγμένη προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, στο λιπαρό δέρμα με τάση ακμής και ταυτόχρονα μειώνει τη λιπαρότητα, λειαίνει την υφή του δέρματος, και βελτιώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Γιατί όμως το λιπαρό δέρμα χρειάζεται έναν ειδικό αντιοξειδωτικό ορό;

Οι εξάρσεις της ακμής έχουν διάφορα υποκείμενα αίτια, όμως έρευνες δείχνουν ότι η οξείδωση του σμήγματος  μπορεί να προκαλέσει

βλάβες στο δέρμα και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τον σχηματισμό ατελειών. Επιπλέον έχει αποδειχθεί, ότι το δέρμα με τάση ακμής παρουσιάζει χαμηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, κάτι που το καθιστά πιο ευάλωτο στο οξειδωτικό στρες. Οι καθημερινοί περιβαλλοντικοί επιθετικοί παράγοντες, όπως η ακτινοβολία UV και η ρύπανση, προκαλούν ελεύθερες ρίζες που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση αυτή.

 

Η απάντηση της SkinCeuticals για την αντιοξειδωτική προστασία του λιπαρού και με τάση ακμής δέρματος

Η SkinCeuticals, εδώ και χρόνια έχει αποδείξει την υπεροχή της αντιοξειδωτικής προστασίας «Ο ρόλος της οξείδωσης στη γήρανση του δέρματος θεωρείται πλέον αδιαμφισβήτητος στην επιστημονική κοινότητα. Με το λανσάρισμα του SILYMARIN CF, αναδεικνύουμε το ρόλο της οξείδωσης στον σχηματισμό της ακμής –την ιδέα δηλαδή ότι η οξείδωση, κυρίως του σμήγματος, μπορεί να οδηγήσει και σε εξάρσεις ακμής.», λέει  η Leslie Harris, Γενική Διευθύντρια της SkinCeuticals. «Μετα από 6 χρόνια επισταμένων ερευνών, κατορθώσαμε να αναπτύξουμε μια συνεργιστική αντιοξειδωτική σύνθεση βιταμίνης C, ώστε τα άτομα με λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα να μπορούν να εντάξουν τη βιταμίνη C στο πρόγραμμα περιποίησής τους χωρίς καμιά ανησυχία. Η σύνθεση αυτή περιέχει Σιλυμαρίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό που προέρχεται από το γαϊδουράγκαθο και το οποίο έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την οξείδωση του σμήγματος.»