Η Πέρκα με σάλτσα βουτύρου λεμονιού είναι μια απλή αλλά απίστευτα γευστική συνταγή. Τα φιλέτα πέρκας βυθίζονται ελαφρά σε αλεύρι και τηγανίζονται σε καφέ βούτυρο και σερβίρονται με ένα στυμμένο λεμόνι . Σερβίρετε με το αγαπημένο σας ρύζι, μια απλή σαλάτα ή το αγαπημένο σας συνοδευτικό λαχανικών. Αυτή η συνταγή θα βγάλει 4 μερίδες σε περίπου 25 λεπτά.
Υλικά:
Για την Πέρκα:
- 4 φιλέτα πέρκα
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα βουτύρου λεμονιού:
- 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τη σάλτσα βουτύρου λεμονιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό μέχρι να μυρίσει, αλλά προσέχουμε να μην ροδίσει.
- Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε την κάπαρη αν τη χρησιμοποιείτε. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά για να μειωθεί ελαφρώς.
- Μόλις μειωθεί η σάλτσα, χτυπήστε με το σύρμα τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να γίνει λεία και ελαφρώς η σάλτσα. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι. Κρατήστε τη σάλτσα ζεστή σε χαμηλή φωτιά όσο μαγειρεύετε την πέρκα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της πέρκας και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε τα φιλέτα της πέρκας στο τηγάνι, με το δέρμα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψάρι να ροδίσει και να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.
- Ενώ μαγειρεύετε την πέρκα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές φέτες λεμονιού στο τηγάνι για επιπλέον γεύση.
- Μόλις ψηθεί η πέρκα, τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Ρίξτε την έτοιμη σάλτσα βουτύρου λεμονιού πάνω από την ψημένη πέρκα.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και επιπλέον φέτες λεμονιού.
- Σερβίρετε αμέσως. Συνδυάζεται υπέροχα με λαχανικά στον ατμό, ρύζι ή φρέσκια σαλάτα.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Ρολό κιμά: Ένα κλασικό αμερικάνικο πιάτο για να απολαύσει όλη η παρέα!
Leave a Reply