Ένα γρήγορο βίγκαν και χορτοφαγικό κάρυ μπάμιες που λειτουργεί εξίσου καλά ως συνοδευτικό. Είναι σημαντικό να πλύνετε και να στεγνώσετε τις μπάμιες πριν τις ψιλοκόψετε, διαφορετικά θα γίνουν γλοιώδεις.

Συστατικά

  • 500gr μπάμιες
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού asafoetida
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 2 μικρά πράσινα τσίλι, ψιλοκομμένα
  • χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Kashmiri curry masala
  • Λίγο jeera masala

Μέθοδος

  1. Αρχικά ετοιμάζετε τις μπάμιες. Πλένουμε τις μπάμιες με κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώνουμε κάθε μία ξεχωριστά χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας. Από πάνω και ουρά τις μπάμιες και κόβουμε σε κομμάτια 1–2 εκ.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την ασαφοετίδα και τηγανίζουμε για ένα λεπτό και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις μπάμιες. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, πριν προσθέσουμε το αλάτι.
  3. Προσθέστε τον αλεσμένο κόλιανδρο και τα ψιλοκομμένα τσίλι και συνεχίστε να τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ανακατέψτε τα φρεσκοκομμένα φύλλα κόλιανδρου και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να ροδίζουν και να καραμελώσουν. Προσθέστε το Kashmiri curry masala και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τέλος πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη πρέζα jeera masala. Ανακατεύουμε μέσα από το κάρυ και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!